Δύσκολα ο Γουνάρδης – Νικητής ο Σκουφής

Στην καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων, η οποία σε επίπεδο Πολιτείας ξεκίνησε από τη Δευτέρα, εναποθέτει τις ελπίδες του ο ομογενής Πολιτειακός Γερουσιαστής Ανδρέας Γουνάρδης (Andrew Gounardes), προκειμένου να ανατρέψει το σκηνικό της διαφαινόμενης ήττας του από τον Ρεπουμπλικανό Ιταλοαμερικανό Βίτο Μπρούνο (Vitto Bruno), στην Περιφέρεια 22 της Πολιτείας Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με την CityLimits.Org, ο Γουνάρδης υπολείπεται περίπου 6.000 ψήφους από τον αντίπαλό του και ποντάρει στις 18.000 επιστολικές που εκκρεμούν για την περιφέρεια αυτή, ούτως ώστε να κλείσει την «ψαλίδα» και να προσπεράσει.

Παρ’ όλα αυτά, αν και οι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι συνήθως αποτελούν μεγάλη πλειοψηφία των ψηφισάντων εξ αποστάσεως, τα νούμερα δεν είναι ευνοϊκά για τον Γουνάρδη. Με δεδομένο ότι θα απαιτηθεί περίπου ένα 66% των ψήφων αυτών, θα πρέπει να μην έχει καμία διαρροή από τους δηλωμένους Δημοκρατικούς, στους οποίους ανήκει το 63% των επιστολικών που εκκρεμούν, αλλά και να πάρει ένα ελάχιστο, έστω, ποσοστό, των δηλωμένων Ρεπουμπλικανών.

 

The National Herald Ο Δημοκρατικός Ανδρέας Γουνάρδης. Photo: Facebook/Andrew Gounardes for State Senate

Αντίθετα με τον Γουνάρδη, ο Τζέιμς Σκουφής (James Skoufis) φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» την επανεκλογή του στο Οραντζ Κάουντυ και την 39η Περιφέρεια, αφού, πέρα από το προβάδισμα που εξασφάλισε το βράδυ των εκλογών, προσβλέπει μόνο σε διεύρυνση τις διαφοράς από τις επιστολικές ψήφους.

«Από τη στιγμή που καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι, οι οποίες είναι 2 προς ένα σε Δημοκρατικούς, περιμένουμε μια διαφορά της τάξεως των 10 ποσοστιαίων μονάδων», είπε ο Σκουφής, ο οποίος έχει ήδη κάνει δήλωση νίκης.

Να αναφερθεί ότι ο ομογενής πολιτικός πιθανότατα έλαβε διακομματική στήριξη, αφού, στην Περιφέρεια 39, σε επίπεδο Προεδρικών, ο Ντόναλντ Τραμπ υπερίσχυσε έναντι του Τζο Μπάιντεν.

 

Φωτογραφία κορυφής: Ο Τζέιμς Σκουφής (Φωτογραφία: nysenate.gov)

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ