H AHEPA κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Ηρώων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

Νέα Υόρκη.- Η Ελληνοαμερικανική Οργάνωση ΑΧΕΠΑ τίμησε την ημέρα των Βετεράνων, καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο των Βετεράνων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, που βρίσκεται στο ύψος της 67ης οδού στην 5η Λεωφόρο. Τα κίτρινα φύλλα που είχαν ήδη πέσει και αυτά που έπεφταν εκείνη την ώρα, από τα δέντρα, κατά μήκος της λεωφόρου αλλά και από τα δέντρα στο Σέντραλ Πάρκ, δεν ήταν αρκετά για να καταμετρήσουν με ακρίβεια τις χιλιάδες των πεσόντων στον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του  District 6 κ. Λού Κάτσο ο πρώτος πεσών βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν ένας Ελληνοαμερικανός με το όνομα John Gillboy είχε βραβευθεί με το ανώτατο παράσημο των ΗΠΑ, το λεγόμενο «Purple Heart» και η ιστορία του είναι μια από τις ιστορίες που δεν είναι πάρα πολύ γνωστές, αλλά τουλάχιστον την γνωρίζουν οι άνθρωποι της ΑΧΕΠΑ και την μεταδίδουν στα μέλη της. Με την ενέργειά της αυτή, η ΑΧΕΠΑ τίμησε επίσης και όλους τους Ελληνες βετεράνους των Πολέμων.

Το στεφάνι που κατέθεσαν παρουσία του Υπάτου Προέδρου κ. Τζορτζ Χωριάτη, δυο μέλη της οργάνωσης, στήθηκε δίπλα στο στεφάνι που νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης κατέθεσαν εκπρόσωποι των Βετεράνων και των οργανώσεων τους στη Νέα Υόρκη, στο ίδιο μνημείο, που στήθηκε για να τιμήσει τους πεσόντες του 7ου Συντάγματος Πεζοναυτών.

Η τελετή, όπως ήταν φυσικό, τράβηξε και τα βλέμματα των περαστικών και πολλοί ήταν εκείνοι που συνεχάρησαν τους ιθύνοντες για την πρωτοβουλία τους.

Ένα μικρό σε ηλικία κοριτσάκι, περνώντας από το σημείο φώναζε μάλιστα την ώρα της τελετής «Χάπι Βέτερανς Ντει». Και ενας άλλος περαστικός, ευχαρίστησε με έκδηλα συναισθήματα συγκίνησης και χαράς, τους υπεύθυνους για την πρωτοβουλία τους.