Εθνική Ελλάδας: Το 4-3-3 και οι πιθανοί έντεκα του Φαν Σιπ

Με 4-3-3 όπως και στο φιλικό με την Κύπρο θα παραταχθεί η Εθνική στο παιχνίδι με τη Μολδαβία, όπου στόχος είναι οι τρεις βαθμοί στη μάχη της πρώτης θέσης. Τα πλάνα ενδεκάδας της γαλανόλευκης.

Ο Τζον Φαν Σιπ άφησε στην άκρη το 4-2-3-1 με το οποίο κατέβαζε την Εθνική στα παιχνίδια της και δοκίμασε το 4-3-3 στο φιλικό με την Κύπρο, όπου στο πρώτο ημίχρονο λειτούργησε πολύ καλά, με τη γαλανόλευκη να σκοράρει δυο φορές και να έχει ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Όλα δείχνουν ότι ο Ολλανδός κόουτς δεν θα διαφοροποιήσει τη διάταξη.

Στην αναμέτρηση με τη Μολδαβία (15/11, 21:45) για την προτελευταία αγωνιστική του ομίλου της League C στο Nations League, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει μόνο τη νίκη, προκειμένου να κρατάει στα χέρια του την πρώτη θέση. Με τρίποντο στο παιχνίδι όπως αυτό όπως και με τη Σλοβενία στη Ριζούπολη (18/11, 21:45) θα εξασφαλίσει την πρωτιά και την άνοδο στη League B.

Αναφορικά με τα πρόσωπα που θα επιλέξει ο Φαν Σιπ, οι περισσότερες θέσεις είναι κλειδωμένες και υπάρχουν ελάχιστα ερωτηματικά, τουλάχιστον με βάση τα όσα δοκιμάζει. Ο Ολλανδός βέβαια αρέσκεται να κρατάει ορισμένα πράγματα για τον ίδιο και τους συνεργάτες του μέχρι την τελευταία στιγμή. Για παράδειγμα, στο φιλικό με την Κύπρο δοκίμασε πολλά νέα πρόσωπα.

Η ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗΣ

Ο Βλαχοδήμος θα είναι κατά πάσα πιθανότητα στα γκολπόστ, με τον Μπάρκα να διεκδικεί θέση και στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά θα είναι οι Τσιμίκας, Τζαβέλλας, Χατζηδιάκος και Μαυρίας. Στον άξονα θα είναι οι Ζέκα, Φορτούνης και Μπακασέτας (ο Κουρμπέλης είναι τιμωρημένος) και μεσοεπιθετική τριάδα οι Λημνιός, Τζόλης και Γιακουμάκης. Ο φορ της Φένλο έχει μομέντουμ, σκόραρε στο φιλικό (όπως και ο Τζόλης) και λογικά θα θελήσει να το εκμεταλλευτεί ο Φαν Σιπ.

Βέβαια, υπάρχει και το σενάριο να ξεκινήσει στον άξονα και ο Μπουχαλάκης στο πλάι των Ζέκα και Μπακασέτα και να μείνει στον πάγκο ο Φορτούνης, με τον Τρικαλινό μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού να μπαίνει στο ματς κατά τη διάρκεια του αγώνα, ανάλογα και με την εξέλιξή του. Ο Φαν Σιπ έχει στο μυαλό του να κάνει διαχείριση του υλικού του, βλέποντας ότι έχει και άλλο παιχνίδι τρία 24ωρα αργότερα.

ΣΦΙΞΙΜΟ ΣΤΗ ΓΑΜΠΑ Ο ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Εξάλλου, ο Λυκογιάννης αποχώρησε από την προπόνηση με σφίξιμο στη γάμπα και τέθηκε νοκ άουτ από τον αγώνα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά. Βέβαια, για τους Μασούρα και Σιώπη ήταν μόλις η πρώτη τους κανονική προπόνηση και δύσκολα θα παίξουν, ειδικά εφόσον ακολουθεί και άλλο ματς που θα κρίνει την πρώτη θέση, με δεδομένο ότι η Εθνική μας θα κάνει το χρέος της με τους Μολδαβούς.

πηγή:sperts24.gr