Ολυμπιακός- Μάντσεστερ Σίτι 0-1

Με γκολ του Φοντέν από το 36ο λεπτό

Η Μάντσεστερ Σίτι έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες, αλλά ο Ολυμπιακός άντεξε στο σκορ παρότι ήταν εντελώς ακίνδυνος, και έτσι έχασε με 0-1 μέσα στο Καραϊσκάκη για το Champions League.

Το γκολ για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πέτυχε ο Φοντέν στο 36′ μετά από υπέροχη συνεργασία της Μάντσεστερ Σίτι.

Μέχρι τώρα, ο Ολυμπιακός δεν είχε δεχθεί γκολ στο γήπεδο του σε καμία από τις διοργανώσεις που συμμετέχει. Η Μάντσεστερ Σίτι όμως τον βρήκε αποδεκατισμένο, “μύρισε αίμα” και βρήκε την ευκαιρία να κάνει ένα εύκολο “διπλό” (1-0) που της εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Μάντσεστερ Σίτι είχε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα την κατοχή της μπάλας και με καλό pasing game πλησίασε τα καρέ του Σα. Παρά την καλή τους εικόνα, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία των Πειραιωτών με τον τρόπο που θα ήθελε ο Πέδρο Γκουαρντιόλα, έχοντας μόνο κάποια σουτ, που δεν ανησύχησαν τον πορτιέρε των γηπεδούχων.

Ο Ολυμπιακός πέρασε ελάχιστες φορές τη σέντρα, έχοντας επιθετικές βλέψεις. Η ομάδα του Μαρτίνς ήταν μονίμως σε θέση άμυνας και στο 31’ είδε τον Σα να διώχνει με το πόδι το κοντινό πλασέ του Ζεσούς! Το γκολ φαινόταν να πλησιάζει και τελικά ήρθε πέντε λεπτά μετά. Ο Ζεζούς έδωσε στον Στέρλινγκ, αυτός με «τακουνάκι» μέσα στην περιοχή έδωσε στον Φόντεν, ο οποίος με πλασέ έκανε το 0-1. Οι «πολίτες» είχαν κι άλλες ευκαιρίες, για γκολ, αλλά ο Σα δεν τους το επέτρεψε.

Μαρινάκης: «Καθαρή αλλοίωση του αποτελέσματος – Αγκωνιά στον Ντρέγκερ πριν το γκολ»

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την ανώτερη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά ηττήθηκε με ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει. Ενα γκολ που εν τέλει έκρινε το παιχνίδι. Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να κάνει λόγο για αλλοίωση του αποτελέσματος και για αδικία. Μάλιστα, επέκρινε έντονα τους διαιτητές του VAR, που δεν υπέδειξαν το λάθος στον διαιτητή Μάσα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Παρότι είχαμε απουσίες, μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Σήμερα είχαμε μία αλλοίωση στο αποτέλεσμα του αγώνα, στο πρώτο και μοναδικό γκολ έχει γίνει καθαρό φάουλ, αγκωνιά στον Ντρέγκερ. Είναι πολύ εύκολο να το δουν οι διαιτητές στο VAR και να ενημερώσουν τον διαιτητή, εάν δεν το έχει δει.

Δεν είναι ωραίο όταν οι παίκτες τα δίνουν όλα στο γήπεδο και μπορούμε να πάρουμε καλό αποτέλεσμα, να μας αδικεί η διαιτησία για ακόμη μία φορά, όταν μπορούν να το δουν στο VAR.

Το αξίζαμε ένα καλό αποτέλεσμα πιστεύω, παρόλο που στο πρώτο ημίχρονο μοπορούσαμε να έχουμε μπει καλύτερα. Είναι μία αδικία που ειλικρινά δεν την περιμέναμε από αυτούς τους διαιτητές».

Συνεχίζουμε. Ο Ολυμπιακός μπορεί να διεδικήσει δύο καλά αποτελέσματα περάσουμε στην επόμενη φάση. Το πιστεύουμε, έχουμε τα προβλήματά μας, με τους τραυματισμούς και με τον covid, αλλά για αυτό είμαστε εμείς στον Ολυμπιακό, για τα δύσκολα.

Πρώτα να νικήσουμε τον Άρη το Σάββατο, γιατί ο πρώτος στόχος να το πρωτάθλημα και μετά να πάμε στη Μασσαλία και να παίξουμε για την πρόκριση. Έχουμε νικήσει ξανά στη Μασσαλία και μπορούμε να το επαναλάβουμε».

in.gr