Απεργία : Ποια μέσα μεταφοράς «τραβούν χειρόφρενο»

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν σήμερα, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, μετρό, ηλεκτρικός και τραμ, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, συμμετέχοντας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των σωματείων της ΣΤΑΣΥ, σήμερα θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ.

Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι η ενίσχυση των μέτρων πρόληψης του κοροναϊού και η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

«Από τη πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας του Covid- 19 σταθήκαμε, με υπευθυνότητα, απέναντι στις πρωτόγνωρες συνθήκες και με διεκδικήσεις και προτάσεις καταφέραμε, κάτω από δύσκολες συνθήκες και παρά τις αντιξοότητες, να κρατήσουμε σε κίνηση τις Σταθερές Συγκοινωνίες και να παρέχουμε ασφαλές συγκοινωνιακό έργο. Ωστόσο, δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε αυτή η πανδημία να γίνει «εργαλείο» για να περάσουν αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών» τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Κανονικά λεωφορεία και τρόλεϊ

Κανονικά θα εκτελούν δρομολόγια λεωφορεία και τρόλεϊ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς τα Σωματεία των οδικών μέσων δε συμμετέχουν στην κινητοποίηση, ενώ μόνο μεμονωμένοι εργαζόμενοι αναμένεται να απεργήσουν καλυπτόμενοι από το ΕΚΑ αλλά και την Ομοσπονδία Εργαζομένων στις μεταφορές (ΟΣΜΕ).

Δεμένα τα πλοία

«Δεμένα» θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας καθώς τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΝΕΝ, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΝΗΗΕΝ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

Η απεργία έχει ξεκινήσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης και θα λήξει στις 24:00 τα μεσάνυχτα.

Κανονικά οι πτήσεις

Κανονικά πάντως θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια της χώρας καθώς οι οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων (AFISO) ανέστειλαν τις τις εξαγγελθείσες απεργιακές τους κινητοποιήσεις.