Το τελευταίο χαρτί του Καρέρα κι η ευκαιρία του Ολυμπιακού

Από τα ρεπορτάζ προκύπτει πως στο σημερινό ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό (16/12, 19:30) παίζεται η παραμονή του Μάσιμο Καρέρα. Το συγκεκριμένο παιχνίδι, ειδικά του πρώτου γύρου, αποτελεί συνήθως αφορμή για αντικατάσταση προπονητή. Τα τελευταία 5 χρόνια μετά από ΑΕΚ – Ολυμπιακός ή Ολυμπιακός – ΑΕΚ έχασαν την δουλειά τους οι Δέλλας, Κετσπάγια και Χάσι. Αυτή τη φορά πάντως σε κίνδυνο βρίσκεται μόνο ο προπονητής της ΑΕΚ.

Αν τελικά το αποτέλεσμα δεν επιτρέψει στον Καρέρα να κάνει γιορτές ως προπονητής της ΑΕΚ θα είναι η 5η φορά σε 6 σεζόν από το καλοκαίρι του 2015, που ο σύλλογος επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία, που ο προπονητής που ξεκίνησε την χρονιά δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει. Θα πρέπει κάποια στιγμή να σκεφτούν αν βγάζει πουθενά αυτή η λογική.

Μια λογική που στην πράξη δίνει τη δύναμη σε κακομαθημένους αθλητές να θεωρούν πως από τη διάθεση τους εξαρτάται το μέλλον του κάθε προπονητή.

Ο Καρέρα πέτυχε την περασμένη χρονιά όταν κλήθηκε να αναλάβει μία ομάδα που δεν ήταν δικιά του. Πήρε ποδοσφαιριστές που είχαν κίνητρο να αποδείξουν πως για την άσχημη κατάσταση της ομάδας δεν έφταιγαν οι ίδιοι αλλά οι προκάτοχοι του. Το ίδιο κίνητρο είναι σίγουρο πως θα έχουν και με τον επόμενο. Το ζητούμενο είναι αν βγάζει πουθενά αυτή η πραγματικότητα που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην ομάδα. Μία χρονιά παρέμεινε ο προπονητής που ξεκίνησε την σεζόν και για να συμβεί αυτό έπρεπε ο Χιμένεθ να κάνει πρωταθλητισμό και στο τέλος να κατακτήσει και το πρωτάθλημα.

Είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ χρειάζεται να ψάξει για έναν άνθρωπο που θα της αλλάξει κατεύθυνση, θα τη βάλει σε μία νέα ποδοσφαιρική πρόταση που θα είναι πιο συμβατή με το παρελθόν της ομάδας και τα θέλω του κόσμου της. Αυτή όμως είναι μία απόφαση που πρέπει ο σύλλογος να την πάρει συντεταγμένα. Δεν λαμβάνεται στο πόδι και σίγουρα όχι στη διάρκεια μίας σεζόν. Αυτή όμως είναι κουβέντα επόμενης ημέρας αν δεν πάνε καλά για την ΑΕΚ τα πράγματα στο σημερινό ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα απέναντι στην ΑΕΚ γιατί είναι ξεκάθαρο πως είναι πιο ομάδα, έχει συγκεκριμένες βάσεις ως σύνολο και ξεκάθαρούς παίκτες κορμού. Όμως το να μην έχεις τα τρεξίματα που θες είναι σοβαρό πρόβλημα, δεν είναι απλό και πάντοτε το ντεφορμάρισμα δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσει την πόρτα με ένα αποτέλεσμα που δεν μπορείς να φανταστείς.

Η ΑΕΚ δεν είναι στα καλά της, αλλά θα παίξει για την ζωή της. Και αν είναι κάτι δεδομένο είναι πως μεσοεπιθετικά διαθέτει περισσότερες επιλογές από κάθε άλλη φορά που την έχει αντιμετωπίσει ο Πορτογάλος τεχνικός. Είναι λοιπόν σημαντικό στην κατάσταση που βρίσκεται αυτήν την εποχή να μην ανοίξει το παιχνίδι και να κυριαρχήσει στον άξονα κάτι που πέτυχε και ο Μπόλονι και επέτρεψε στους ποδοσφαιριστές του να έχουν μέχρι να βγει ο Βιγιαφάνες τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.

Ο Μαρτίνς θα ψάξει για μία έξυπνη νίκη που θα δημιουργήσει τις βάσεις για να του κάνει πιο εύκολη την σεζόν και να επιτρέψει στον Ολυμπιακό να αφιερωθεί στο ευρωπαϊκό του όνειρο όπως παραδέχτηκε ο Μαρτίνς έχοντας ανοίξει αρκετά την διαφορά στα μέσα Φεβρουαρίου.

από sport24.gr