Διόδια: Οι νέες τιμές που θα ισχύουν από την Πρωτοχρονιά

Αλλαγές στα μετωπικά και πλευρικά διόδια στους αυτοκινητόδρομους Πατρών – Αθηνών, Αντιρρίου – Ιωαννίνων και Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και κλάδου Λεύκτρου – Σπάρτης. Αναλυτικά οι τιμές ανά σταθμό και κατηγορία οχήματος.

Από τα μεσάνυχτα προς ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς θα ισχύσουν οι νέες τιμές στα διόδια στους αυτοκινητόδρομους, Πατρών – Αθηνών, Αντιρρίου – Ιωαννίνων και Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και κλάδου Λεύκτρου – Σπάρτης.

Συγκεκριμένα, στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών θα ισχύσουν μειώσεις της τάξης των 0,10 ευρώ και 0,20 ευρώ. Ειδικά, στους μετωπικούς σταθμούς Ελαιώνα και Ρίου, στην Αχαΐα, η μείωση αφορά όλες τις κατηγορίες οχημάτων.

Με τις νέες τιμές το ταξίδι Αθήνα – Πάτρα για ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο διαμορφώνεται στα 11,50 ευρώ (από τα 11,80 ευρώ).

Όσον αφορά στις κατηγορίες, φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., καθώς και φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., η μείωση για το ίδιο ταξίδι είναι 0,50 ευρώ και 0,60 ευρώ αντίστοιχα.

Στον αυτοκινητόδρομο Αντιρρίου – Ιωαννίνων θα ισχύσουν μειωμένα τέλη από 0,05 ευρώ έως και 0,25 ευρώ, και στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και κλάδου Λεύκτρου – Σπάρτης θα υπάρχουν μειώσεις τιμών σε όλους τους σταθμούς διοδίων και σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων.