Στον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο της Νέας Υόρκης το 25ο Φειδιππίδειο Βραβείο

Φωτογραφία:Το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Νέα Υόρκη.– Ο ιστορικός Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος της Νέας Υόρκης, ο οποίος ανέλαβε αξιόλογες πρωτοβουλίες για την ενημέρωση της ομογένειας για τις συνέπειες του κορωνοϊού και συνάμα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του Δήμου και της Πολιτείας της Νέας Υόρκης είναι ο αποδέκτης του φετινού Φειδιππιδείου Βραβείου.

Πρόκειται για το 25ο βραβείο το οποίο απονέμει ο κοινωφελής οργανισμός Greek American Public Education System, Inc. (GAEPIS, Inc.), ο οποίος προ 34 ετών ίδρυσε το κοινωφελές ραδιόφωνο «Cosmos-FM» που εκπέμπει στα ερτζιανά στην τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και διαδικτυακά.

Στην σχετική ανακοίνωση τύπου του οργανισμού αναφέρεται ότι «ο οργανισμός απονέμει το Φειδιππίδειο βραβείο στον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο της Νέας Υόρκης (Hellenic Medical Society of New York) αναγνωρίζοντας τις δραστηριότητες του Συλλόγου και των μελών του για την προάσπιση και προώθηση του Ελληνισμού καθώς επίσης και τις ανιδιοτελείς υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Η φετινή εκδήλωση, λόγω της απαγόρευσης των συναθροίσεων για την αναχαίτιση της πανδημίας  θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη, 11η Φεβρουαρίου 2021, και ώρα 7.00 μ.μ.

Το Ελληνικό Κοινωφελές Ραδιόφωνο, Cosmos FM λειτουργεί υπό την αιγίδα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού GAEPIS, Inc. Εκπέμπει αδιάλειπτα για 34 χρόνια, αποσκοπώντας στην προώθηση  και διατήρηση  της Ελληνικής μας Κληρονομιάς.