Στη δίνη του κυκλώνα η ομογενής Ομοσπονδιακή Βουλευτής, Νικόλ Μαλλιωτάκη

Στη δίνη του κυκλώνα έχει μπει η ομογενής Ομοσπονδιακή Βουλευτής, Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis), μετά την απόφασή της να στηρίξει τις ενστάσεις για την πιστοποίηση των εκλεκτόρων, λίγες ώρες μετά τα θλιβερά επεισόδια στο Καπιτώλιο, που κόστισαν πέντε ανθρώπινες ζωές.

Μετά από τα πυρά που δέχτηκε σε επίπεδο αναρτήσεων και δηλώσεων από στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος στη Νέα Υόρκη, οργανώθηκε και κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από το πολιτικό της γραφείο στο Μπέι Ριτζ, με τους παρευρισκόμενους να απαιτούν την παραίτησή της, κατηγορώντας την ότι επιχείρησε να «προσβάλει το εκλογικό αποτέλεσμα» αλλά και πως «πρόδωσε τους αστυνομικούς», καθώς στα επεισόδια έχασε την ζωή του και αστυνομικός του Καπιτωλίου.

«Πήρε την Μαλλιωτάκη μόνο 72 ώρες για να προδώσει τον όρκο της. Το Μπέι Ριτζ χρειάστηκε 48 ώρες για να της το επισημάνει», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το τμήμα των Δημοκρατικών στο Μπέι Ριτζ (Bay Ridge Democrats), αναρτώντας φωτογραφίες από την κινητοποίηση.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Πολιτειακή Γερουσιάστης με έδρα το Μπέι Ριτζ, το Στάτεν Αϊλαντ και την ευρύτερη περιοχή, Ντάιαν Σαβίνο (Diane Savino), η οποία, κρατώντας τηλεβόα, στάθηκε στην πύλη του γραφείου και κατηγόρησε την κ. Μαλλιωτάκη ότι υπερέβη τα καθήκοντά της.

«Το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο: Οταν τελειώσουν οι εκλογές, η Βουλή και η Γερουσία με τον πρόεδρό της -τον Αντιπρόεδρό της, που τον κυνήγησαν- θα πρέπει να μετρήσουν τις ψήφους. Δεν τις εγκρίνουν, δεν τις πιστοποιούν, δεν κάνουν οτιδήποτε άλλο, απλά τις μετράνε. Η ένσταση που υπέβαλε ήταν αντισυνταγματική», είπε, μεταξύ άλλων, η κ. Σαββίνο.

Από την πλευρά της, η Νικόλ Μαλλιωτάκη δεν άφησε ασχολίαστους τους ισχυρισμούς, αναρτώντας ένα βίντεο με τη σημερινή επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Βουλής, Νάνσυ Πελόζι (Nancy Pelosi), όταν είχε υποβάλει μια ανάλογη ένσταση το 2005, στην ανάγνωση των εκλεκτόρων από το Οχάιο, στη συνεδρίαση πιστοποίησης της επανεκλογής του Τζορτζ Μπους του Νεότερου (George W. Bush).

«Οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο έκαναν ενστάσεις για κάθε εκλεγμένο Ρεπουμπλικανό Πρόεδρο από το 1989 και όποτε αυτοί το κάνουν, ‘η Δημοκρατία δουλεύει’. Η Νάνσυ Πελόζι και άλλα μέλη έκαναν ένσταση για τον Τζορτζ Μπους το 2005», ανέφερε σε ανάρτησή της, παραθέτοντας στη συνέχεια τη δήλωση της Πελόζι.

Κόντρα με Κορτέζ – Ουίλιαμς – Τζόουνς

Εντονη ήταν η κριτική που δέχτηκε η Νικόλ Μαλλιωτάκη και από Δημοκρατικούς συναδέλφους της που εκλέγονται στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι επίσης την κατηγόρησαν ότι «πρόδωσε τον όρκο της». Μια εξ αυτών είναι η Αλεσάντρια Οκάζιο – Κορτέζ, με την οποία η κ. Μαλλιωτάκη αναμένεται να έχει μια γενικότερη και πολύ βαθύτερη αντιπαράθεση κατά την άσκηση των βουλευτικών της καθηκόντων.

«Μια από τις πρώτες σου ψήφους στο Κογκρέσο ήταν να υποστηρίξεις ένα γνωστό ψέμα για τις ελεύθερες εκλογές του έθνους μας, που πυροδότησε ένα επεισόδιο που σκότωσε έναν αστυνομικό του Καπιτωλίου. Δεν υπάρχει γυρισμός από αυτό με ένα hashtag. Ντρόπιασες την αντιπροσωπεία μας και την περιφέρεια που υποστηρίζεις», ανέφερε η Κορτέζ, με αφορμή μια ανάρτηση της Μαλλιωτάκη υπέρ των αστυνομικών.

Στην αντίπερα όχθη, η Μαλλιωτάκη σχολίασε σκωπτικά την παρέμβαση αυτή της Κορτέζ σχετικά με την Αστυνομία, υπενθυμίζοντας τη ρητορική που συνήθως χρησιμοποιεί εναντίον των ενστόλων.

«Αυτό ειπώθηκε από μια σοσιαλίστρια που μιλάει για την Αστυνομία μόνο όταν καλεί για την αποχρηματοδότησή της. Οταν δεν κάνεις αυτό… σκοτώνεις δουλειές, υπερασπίζεσαι ταραξίες, αποκαλείς αυτούς που υποστηρίζουν την Αστυνομία ‘ρατσιστές’ ή προωθείς μια καταστροφική ιδεολογία που δεν οδηγεί πουθενά αλλού πέρα από την δυστυχία», τόνισε η ομογενής Ομοσπονδιακή Βουλευτής.

Με σκληρά λόγια εναντίον της Μαλλιωτάκη μίλησε ο βουλευτής Μοντέρ Τζόους (Mondaire Jones), αναρτώντας στο twitter μια ανάρτηση που την καλούσε να παραιτηθεί.

«Οι Νεοϋορκέζοι παντού ντρέπονται για σένα. Παραιτήσου», είπε, ενώ ο επίσης βουλευτής, Τζαμάλ Μπάουμαν (Jamaal Bowman) έγραψε «παραιτήσου, δεν αντιπροσωπεύεις τη Νέα Υόρκη».

Υπενθυμίζεται ότι η Νικόλ Μαλλιωτάκη είχε υποστηριχθεί προεκλογικά από τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η δημοφιλία του απερχομένου Προέδρου έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα υψηλή στην Περιφέρεια 11.

ekirik