Reuters : Οι Έλληνες απέδρασαν και πήγαν …παραλία

Μέχρι και το Reuters σχολίασε την εξόρμηση των Ελλήνων στις παραλίες το Σαββατοκύριακο εξαιτίας των πολύ καλών καιρικών συνθηκών.

«Με θερμοκρασίες στην Αθήνα που έφταναν τους 23 βαθμούς Κελσίου, οι άνθρωποι χαλάρωσαν στην άμμο, κολύμπησαν στη θάλασσα και περπατούσαν στον παραλιακό δρόμο στην ακτή της Αθήνας. Από την πλευρά της η αστυνομία περιπολούσε για να ελέγχει το πλήθος», αναφέρει στον πρόλογό του ο συντάκτης του άρθρου.

Μάλιστα το Reuters δεν παρέλειψε να αναφέρει πως τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά ασυνήθιστες Γενάρη μήνα.

Πρωτόγνωρη τέτοια ζέστη τον Γενάρη

«Τα τελευταία 50 χρόνια, τόσο υψηλές θερμοκρασίες τον Ιανουάριο έχουν παρατηρηθεί μόνο δύο φορές: το 1987 και το 2010, όπως ανέφερε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών», διευκρίνισε.

«Δεν είναι φυσιολογικό. Τέτοια μέρα πέρυσι έκανε κρύο», είπε ο 65χρονος Κυριάκος Πιτούλης προσθέτοντας πως από την άλλη πλευρά, βοηθάει γιατί οι άνθρωποι είναι στο σπίτι και θέλουν να πάνε κάπου για να ξεφύγουν. Δεν μπορούν να μένουν στο σπίτι όλη την ώρα.

Όπως αναφέρει το Reuters η Ελλάδα βρίσκεται σε μερικό lockdown από τις αρχές Νοεμβρίου.

Την Παρασκευή, οι Αρχές επέκτειναν τους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένων των απαγορεύσεων για δημόσιες συγκεντρώσεις, μέχρι τουλάχιστον τις 18 Ιανουαρίου, καθώς η χώρα προσπαθεί να επιβραδύνει την αύξηση των λοιμώξεων, κυρίως στον Βορρά.

Και στα …βουνά!

Οι Αθηναίοι, όμως, δεν ξεχύθηκαν μόνον στις παραλίες. Τα βουνά γύρω στην Αττική δέχτηκαν επίσης εκατοντάδες Αθηναίους. Πάρνηθα, Υμηττός, Καισαριανή, ακόμη και η …Ακρόπολη κατελήφθησαν από σμήνη Αθηναίων που βγήκαν “συν γυναιξί και τέκνοις”  να απολαύσουν ήλιο και φύση. Και όσον αφορά τις μάσκες και τα μέτρα προστασίας, ούτ λόγος να γίνεται!

Όμως μετά τα όσα παρατηρήθηκαν το σαββατοκύριακο και έχοντας ως δεδομένο ότι το ηφαίστειο της Αττικής έχει από μέρες αρχίσει να εξωτερικεύει πρόδρομα φαινόμενα πανδημικού αναβρασμού, η ανησυχία των επιστημόνων χτυπάει κόκκινο και όλοι πλέον φοβούνται τα χειρότερα αφού ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί ταχύτερα από τον ρυθμό ανόρθωσης φραγμάτων προστασίας μέσω του εμβολιασμού και με δεδομένο ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, μόνο σιγουριά δεν εκπέμπουν για το πόσο θα αντέξουν οι στρατιώτες της πρώτης γραμμής…

Πολύ ζέστη στην Ελλάδα – Πολύ κρύο στην Ισπανία

Μετά από ένα από τα πιο καυτά χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο πέρυσι, οι μάζες ζεστού αέρα και η σκόνη που έφτασε από την αφρικανική ήπειρο έπνιξαν τον ουρανό της Αθήνας, με ένα θερμόμετρο την Κυριακή να δείχνει 31 βαθμούς Κελσίου στον ήλιο. Αυτό συγκρίθηκε με τις μέσες θερμοκρασίες του Ιανουαρίου σε όλη την Ελλάδα, που κυμαίνονται από κάτω από μηδέν έως 5 βαθμούς Κελσίου, ή 10 βαθμούς στις περισσότερες παράκτιες περιοχές, όπως ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (EMY).

Οι μετεωρολόγοι είπαν ότι το θερμό μέτωπο, το οποίο ήρθε το Σάββατο, αναμένεται να υποχωρήσει τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα, άλλες περιοχές της Ευρώπης βιώνουν εξαιρετικά κρύο καιρό.

«Ο καιρός θα μας τρελάνει! Γιατί βλέπουμε χιόνι, κρύο και καταστροφές στην Ευρώπη, στην Ισπανία, και εδώ έχουμε ωραίες μέρες, έχουμε ηλιοφάνεια».  δήλωσε ο Παύλος Βλάχος ενώ  έκανε ηλιοθεραπεία».

in.gr