Eθνικιστικά ακρο-δεξιά δίκτυα Ομογένειας, λέει ο Πολάκης!

Αθήνα.– «Σύγκρουση»  χθες στη Βουλή του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη. Αντικείμενο η ψήφος των απόδημων στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Η αντιπαράθεση καταγράφτηκε κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ που ψηφίζεται τις επόμενες ημέρες. Η “κόντρα” υπήρξε, ωστόσο, διττά αποκαλυπτική. Τόσο διότι αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της τις εκλογές…  όσο και γιατί επίσης αποκάλυψε και την  …άποψη που έχει για την ομογένεια ο κ. Πολλάκης!  Αναφέρθηκε σε «εθνικιστικά ακροδεξιά δίκτυα της Ομογένειας», χωρίς βεβαίως να εξηγήσει ποια είναι αυτά και που βρίσκονται…

Η κόντρα ξεκίνησε με μία αναφορά του Παύλου Πολάκη στις αιτίες της ανάληψης του ΥΠΕΣ από τον Μ. Βορίδη. Όπως δήλωσε «μπήκατε Υπουργός Εσωτερικών για να ετοιμάσετε τις επόμενες εκλογές με τη φιλοδοξία ότι κινητοποιώντας τα εθνικιστικά ακροδεξιά δίκτυα της Ομογένειας θα μπορέσετε να πετύχετε μία διαφορά επιστολικών ψήφων που θα επιτρέψει είτε την οριακή σας νίκη είτε όχι, τη συντηρητική σας ήττα». Πρόσθεσε μάλιστα πως «όσα μέτρα και αν πάρετε, θεσμικού χαρακτήρα για να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά, η Αριστερά θα ξανακυβερνήσει και «θα είναι ντάλα μεσημέρι», γιατί, αποτελεί πλέον αδήριτη αναγκαιότητα σε συνδυασμό με την έξαρση του αυταρχισμού, την έξαρση των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων τα οποία εφαρμόζονται σαν μια «νέας κοπής» ΕΡΕ του 50’».

Ο Μ. Βορίδης

Την πρόκληση δεν άφησε αναπάντητη ο Μάκης Βορίδης λέγοντας πως «εκλογές δεν θα κερδίσετε. Υπό την έννοια, ότι δεν σας θέλει ο κόσμος και έχει καταλάβει αυτό που είστε. Επομένως, μην αγχώνεστε. Είτε με Απόδημους, είτε χωρίς Απόδημους, δεν έχει μεγάλη σημασία αυτό. Αλλά, εμείς έχουμε, πλέον, συνταγματική επιταγή και νομική επιταγή, να οργανώσουμε την ψήφο των Αποδήμων και θέλετε δεν θέλετε, θα το κάνω».

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για «αγωνία του Πολάκη» λέγοντας πως «θα ψηφίζουν οι Απόδημοι κατ’ εντολήν του Κοινοβουλίου, στο οποίο εσείς, εκόντες άκοντες, με βαριά καρδιά, με αγωνία, την οποία αποκάλυψε σήμερα ο κ. Πολάκης «δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ οι Απόδημοι», είπε ο κ. Πολάκης». Να σημειωθεί μάλιστα ότι ο Μ.Βορίδης δεν αναφέρθηκε στον χρόνο των εκλογών ούτε και έδωσε την συνήθη διαβεβαίωση ότι θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας.

Η Νέα Δημοκρατία

Ωστόσο, συνέχεια στην κόντρα Βορίδη-Πολάκη έδωσε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Σε σχετική ανακοίνωσή της τονίζει:  «ο κ. Πολάκης σήμερα (χθες) στη Βουλή ταύτισε τον αγνό πατριωτισμό της ελληνικής ομογένειας με την ακροδεξιά και τον εθνικισμό, αποδεικνύοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τους Έλληνες του εξωτερικού πολίτες δεύτερης κατηγορίας που με κάθε ευκαιρία στοχοποιούν! Επιπλέον, ο αναπληρωτής τομεάρχης εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσα στην ιδεοληπτική εμμονή του, έδειξε να αγνοεί πως οι εκλογές των αποδήμων δεν θα γίνουν με επιστολική ψήφο, αλλά με φυσική παρουσία στα εκλογικά κέντρα. Δεν διάβασαν, δηλαδή, ούτε καν τον νόμο που και οι ίδιοι ψήφισαν!

Η συμμαχία της παροιμιώδους προχειρότητας, της άγνοιας, της ιδεοληψίας και της χυδαιότητας που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο προοδευτική δεν είναι!».