Απονομή υποτροφιών του Συλλόγου Καστοριέων Νέας Υόρκης “Ομόνοια”

Διαδικτυακά και με τη βοήθεια της πλατφόρμας ZOOM έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου η 58η ετήσια τελετή απονομής των υποτροφιών του ιστορικού Συλλόγου Καστοριέων Νέας Υόρκης “Ομόνοια”. Δόθηκαν είκοσι τέσσερις υποτροφίες, συνολικής αξίας σαράντα πέντε χιλιάδων δολαρίων,   δεκαεννιά σε φοιτητές με καταγωγή από την ακριτική Καστοριά και πέντε σε αριστούχους τελειοφοίτους των Ελληνο- Αμερικανικών Σχολείων της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα, παράδοση αποτελεί τα τελευταία 20 χρόνια και η βράβευση των αριστούχων μαθητών των δέκα Λυκείων του Νομού Καστοριάς, η οποία γίνεται κάθε χρόνο το μήνα Αύγουστο στη διάρκεια ειδικής τελετής στην Καστοριά. Το ποσό που θα διατεθεί φέτος για τα χρηματικά αυτά βραβεία θα αγγίξει τις δέκα χιλιάδες δολάρια.

Οι φοιτητές που έλαβαν τις υποτροφίες είναι οι: Αφροδίτη Μέγαρη, Αναστασία Γκέρου, Μπιλ Τσαντίλας, Νικόλαος Ζιώζης, Τέλης Αθανασόπουλος – Γιόγκο, Τζένιφερ Κόνκλιν, Αναστασία Δάκη, Αχιλλέας Καραγκούνης, Ηλίας Κουκούλης, Σοφία Λεχοβίτη, Σοφία Μαργαρίτη, Μαρία Μαργαρίτη, Φαίη Μέγαρη, Αλέξανδρος Πολιτίδης, Ευάγγελος Σιώκης, Γιώργος Τόσκος, Χρήστος Βασιλείου, Νικολέττα Ζιώζη και Σωτήρης Εμμανουήλ.

Οι μαθητές που έλαβαν χρηματικά βραβεία, τα οποία παρουσίασε η εκπαιδευτικός Μαίρη Τζάλλα, μέλος της Επιτροπής Υποτροφιών του Συλλόγου, είναι οι Βενετία Γαρυφάλλου (DGK Μπρούκλυν), Χριστίνα Κατέχη (GAI Μπρονξ), Βασιλική Μελισσουργού (Αγιος Δημήτριος Αστόριας), Λουίζα Ovadia (Αργύριος Φάντης Μπρούκλυν) και Χριστίνα Ψαρρού (Ουίλλιαμ Σπυρόπουλος Φλάσινγκ).