Καταφτάνει το τρίτο κύμα της κακοκαιρίας «Λέανδρος»

Άστατος θα είναι ο καιρός το επόμενο 48ωρο, καθώς η κακοκαιρία «Λέανδρος» αρχίζει να περνά στην τρίτη της φάση, από τα δυτικά της χώρας και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 19 Ιανουαρίου 2021.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους του meteo.gr, αυτή η τρίτη φάση θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά της, τις πυκνές -κατά τόπους- χιονοπτώσεις στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, αλλά και στα ορεινά της Κρήτης.
Ακόμα, την εμφάνισή τους θα κάνουν ισχυρές βροχοπτώσεις στις νότιες νησιωτικές περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Μάλιστα, ιδιαίτερα στη Δυτική Κρήτη υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.
Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε όλη τη χώρα, ενώ  οι άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ.
Mέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, ισχυρές καταιγίδες αναμένονται και στη Νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Πού θα χιονίσει

Την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, τα χιόνια αναμένονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας (και των Β. Σποράδων), της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου αλλά και στα ημιορεινά της Κρήτης, των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Στην Πελοπόννησο, την Εύβοια και την Κρήτη οι χιονοπτώσεις αναμένεται να είναι πυκνές κατά διαστήματα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουν μικρότερη ένταση.

Χιόνια και στην Αττική

Στην Αττική πιο συγκεκριμένα, παροδική χιονόπτωση ενδέχεται να σημειωθεί ακόμη και εντός του λεκανοπεδίου Αττικής. «Υπάρχει πιθανότητα ασθενούς χιονόπτωσης ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Αν και μέσα στο λεκανοπέδιο δεν αναμένουμε χιονόστρωση, στις παραθαλάσσιες περιοχές το χιόνι θα εναλλάσσεται με χιονόνερο» δήλωσε στο newsit ο μετεωρολόγος του meteo.gr, Σταύρος Ντάφης.

Click4more: Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Νέα σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία – Προσοχή σε Αττική, Κρήτη και Πελοπόννησο

Οι χιονοπτώσεις θα έχουν πιο έντονο χαρακτήρα στη Δυτική και Βόρεια Αττική όπου τα ορεινά και ημιορεινά χωριά της Αττικής θα δεχθούν και πάλι σημαντική ποσότητα φρέσκου χιονιού.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 19 Ιανουαρίου αναμένεται παύση των φαινομένων, αλλά θα επικρατήσει ισχυρός παγετός, με σταδιακή αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας από την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου.