Σύψας: Ιανουάριος και Φεβρουάριος θα είναι δύσκολοι μήνες

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, για ακόμα μία φορά δεν “μάσησε” τα λόγια του, τονίζοντας ότι τα μαγαζιά άνοιξαν με κάποιο ρίσκο και αν υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, θα κλείσουν ξανά. Τι είπε για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Νίκο Σύψα “το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν είναι χωρίς ρίσκο. Υπάρχει κίνδυνος αλλά αυτή τη στιγμή η επιδημία είναι σε σταθερή κατάσταση και μας επιτρέπει να πάρουμε αυτό το λελογισμένο ρίσκο”.

Όπως είπε με νόημα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η επιτροπή των επιστημόνων εισηγήθηκε να ανοίξουν τα μαγαζιά, με δύο πρϋποθέσεις: “Η μία ήταν να γίνονται πολλά τεστ και ότι αν δούμε ότι κάτι δεν πάει καλά στην επιδημία, τα μέτρα αυτά θα αρθούν άμεσα”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο “κομμάτι” της κοινωνίας που θα ανοίξει, θα είναι τα σχολεία. Γυμνάσια και Λύκεια, αφού μέχρι στιγμής έχουν επαναλειτουργήσει μόνο τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί.

“Τα σχολεία προηγούνται. Αν η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας επιτρέψει κάποιο άνοιγμα αυτό θα είναι τα σχολεία”, είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Σύψας. Και συμπλήρωσε ότι η Εστιάση θα ανοίξει τελευταία. Μάλιστα, επεσήμανε, ότι η επιδημιολογική επιβάρυνση τις γιορτές, δεν ήταν μεγάλη, ακριβώς γιατί ήταν κλειστή η Εστιάση…