Ολυμπιακός – ΟΦΗ 3-0,

Μετά το «τρίμπαλο» απέναντι στον ΠΑΟΚ (3-0), τα τρία την περασμένη Κυριακή απέναντι στον Απόλλωνα (3-1), την τριάρα μεσοβδόμαδα απέναντι Παναιτωλικό (3-0) για το Κύπελλο Ελλάδος, οι Ερυθρόλευκοι έβαλαν τρία γκολ και στον ΟΦΗ (3-0), για την 21η αγωνιστική της Superleague και συνέχισαν την εντυπωσιακή τους πορεία στο φετινό πρωτάθλημα.

Αυτή μάλιστα ήταν η τέταρτη τριάρα στα τελευταία πέντε ματς για τον Ολυμπιακό, αφού είχε βάλει τρία γκολ και στο πρώτο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (3-0). Μόνο ο Ατρόμητος… ξέφυγε από την «ταρίφα» (1-0).

Στο σημερινό παιχνίδι οι Ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί και έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη, με τον Εμβιλά να ανοίγει το σκορ στο 19’ και τον Μασούρα στο 37’ να κάνει το 2-0, ενώ το 3-0 διαμόρφωσε ο Ελ Αραμπί στο 68’. Μάλιστα, το σκορ θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερο, εάν δεν ήταν σε εξαιρετική ημέρα ο πορτιέρο του ΟΦΗ, ο οποίος έκανε εντυπωσιακές αποκρούσεις, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι Πειραιώτες είχαν τουλάχιστον άλλες πέντε κλασσικές ευκαιρίες, ενώ στο δεύτερο μέρος έχασαν και πέναλτι, με τον Φορτούνη να σημαδεύει το δοκάρι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ακυρώθηκε επίσης γκολ του Ελ Αραμπί για οφσάιντ, σε μια πολύ οριακή φάση.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Σα μπροστά από την εστία και τους Ανδρούτσο, Μπα, Σεμέδο και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά και Καμαρά ήταν στα χαφ, με τους Μπρούμα, Βαλμπουενά και Μασούρα πίσω από τον Ελ Αραμπί. Από την άλλη πλευρά, ο Σίμος παρέταξε την ομάδα του με την εξής 11άδα: Βάτερμαν, Ουές, Λυμπεράκη, Σελίμοβιτ, Στάρτζεον, Βαφέα, Διαμαντή, Γκαργκαλατζίδη, Στάικο, Γρίβα και Κοροβέση.

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μπήκε με… κεκτημένη ταχύτητα στον αγωνιστικό χώρο και άρχισε από τα πρώτα λεπτά να «σφυροκοπεί» την άμυνα του ΟΦΗ. Στο 3’ ο Μασούρας έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Γιαν Εμβιλά σούταρε με τη μία από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά δεν έπιασε όπως θα ήθελε την μπάλα. Στο 6’ ο Βάτερμαν γκρέμισε τον Μασούρα, σε μια πεντακάθαρη φάση για πέναλτι, αλλά ο Γκορτσίλας και ο VARίστας, Διαμαντόπουλος, έκλεισαν τα μάτια και άφησαν το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Ελ Αραμπί σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Εμβιλά βρέθηκε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι, προσπάθησε να σκοράρει με προβολή, αλλά δεν έπιασε την μπάλα όπως θα ήθελε και την είδε να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βάτερμαν.

Στο 9’ ο Ανδρούτσος έκανε την μπαλιά στον Μασούρα, αυτός έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ απέκρουσε. Δύο λεπτά αργότερα ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ που είχε κερδίσει από αριστερά η ομάδα του Μαρτίνς, η μπάλα πήρε φάλτσα και έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βάτερμαν. Στο 15’ ο Ελ Αραμπί έκανε την κεφαλιά, αλλά και πάλι η στρογγυλή θεά έφυγε άουτ.

Γκολ Εμβιλά και 1-0

Οι Ερυθρόλευκοι ασκούσαν ασφυκτική πίεση στα καρέ των φιλοξενούμενων και τελικά στο 19’ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Γιαν Εμβιλά. Ο Καμαρά έκανε την κάθετη στον Μασούρα, αυτός γύρισε στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο Μαροκινός σούταρε από την μικρή περιοχή, αλλά ο Λυμπεράκης με αυτοθυσία απομάκρυνε πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας του. Στην εξέλιξη της φάσης, όμως, ο Βαλμπουενά έστρωσε στον Εμβιλά και αυτός με συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Βάτερμαν για το 1-0.

Ευκαιρίες και 2-0

Στο 24’ ήταν σειρά του Βαλμπουενά να απειλήσει. Ο Γάλλος βρήκε χώρο, έκανε το σουτ, αλλά ο πορτιέρο του ΟΦΗ έπεσε και απέκρουσε. Εξι λεπτά αργότερα ο Καμαρά δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 37’ ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει δεύτερο γκολ με τον Μασούρα. Κοινώς παρανομαστής και των δύο γκολ ο Βαλμπουενά. Ο Γάλλος έκανε την κάθετη πάσα στον διεθνή μεσοεπιθετικό και αυτός από πλάγια «εκτέλεσε» τον Βάτερμαν για το 2-0.

Αναγκαστική αλλαγή ο Μπρούμα, ακυρώθηκε γκολ του Ελ Αραμπί

Στο 40’ ο Μπρούμα αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Πέδρο Μαρτίνς να βάζει στο παιχνίδι τον Φορτούνη. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά με τον Ελ Αραμπί, αλλά το γκολ του Μαροκινού ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Ο Ρέαμπτσιουκ έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Αφρικανός τελείωσε τη φάση με υποδειγματικό τρόπο, αλλά μετά την εξέταση της φάσης από το VAR, το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Ελ Αραμπί στην πάσα του Μολδαβού μπακ. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα στο Φάληρο να δείχνει 2-0.

Ντεμπούτο Παπασταθόπουλου, σκόραρε ο Ελ Αραμπί

Τα πρώτα λεπτά στην επανάληψη κύλησαν χωρίς κάποια μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήλεγχε το παιχνίδι, με τον ΟΦΗ να πιέζει ψηλά και να προσπαθεί να φανεί απειλητικός. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι δύο προπονητές άρχισαν τις αλλαγές.

Πρώτος ο Γιώργος Σίμος, με τον τεχνικό του ΟΦΗ να βάζει στο παιχνίδι τους Μίγγο, Γιαννούλη και Σαρδινέρο στις θέσεις των Διαμαντή, Κοροβέση και Γκαργκαλατζίδη.

Στο 64΄ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε διπλή αλλαγή, με τον Πορτογάλο να δίνει χρόνο συμμετοχής στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Ο διεθνής μπακ πέρασε στη θέση του Μπα και έκανε το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Παράλληλα, μπήκε στο ματς ο Τιάγκο Σίλβα αντί του Ματιέ Βαλμπουενά.

Στο 68’ ο Ολυμπιακός πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Ελ Αραμπί. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες από αριστερά, ο Μαροκινός πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βάτερμαν για το 3-0. Δύο λεπτά αργότερα ο Μαρτίνς προχώρησε σε δύο ακόμα αλλαγές, βάζοντας τους Χασάν και Ραντζέλοβιτς αντί των Ελ Αραμπί και Μασούρα.

Δοκάρι το πέναλτι του Φορτούνη

Στο 78’ οι Πειραιώτες κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σελίμοβιτς πάνω στον Τιάγκο Σίλβα. Ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, αλλά στάθηκε άτυχος, αφού η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βάτερμαν. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Μαντί Καμαρά έφτασε πολύ κοντά στο 4-0, καθώς σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ απέκρουσε το σουτ του Αφρικανού.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν την άμυνα της κρητικής ομάδας, αλλά το σουτ του Ραντζέλοβιτς στο 89’ κόντραρε και βγήκε κόρνερ, ενώ το σουτ του Τιάγκο Σίλβα ένα λεπτό αργότερα σταμάτησε στα σώματα. Ο διαιτητής μετά από δύο λεπτά καθυστερήσεων, σφύριξε τη λήξη του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 3-0.