Δημοσχάκης: Ο Οικουμενικός Ελληνισμός κεφάλαιο

Αθήνα.- Στο πλαίσιο της ομιλίας του στη Βουλή για το  Σ/Ν του Υπουργείου Εξωτερικών, αναφορικά με την αναβάθμιση και τον εξορθολογισμό της δομής και των λειτουργιών αυτού, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Αν.Δημοσχάκης, υπογράμμισε ότι η αξιοποίηση του απανταχού ελληνισμού… συνιστά αποστολή του κράτους!
Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής :
📌Εισαγωγικά, τόνισε ότι οι τρέχουσες εξελίξεις στη χώρα, επιτάσσουν την ενότητα και την αφοσίωση στην επίλυση των καίριων προβλημάτων, και όχι την εσωστρέφεια και τον εξοστρακισμό.
📌Επί του σ/ν υπογράμμισε ότι ο εξορθολογισμός που επιτυγχάνεται, με ενιαίο και συνολικό τρόπο, των λειτουργιών και της δομής του ΥΠΕΞ, δημιουργεί έναν αποτελεσματικό μηχανισμό ο οποίος προάγει τα εθνικά συμφέροντα!
📌Η ενσωμάτωση της οικονομικής διπλωματίας στον πυρήνα λειτουργίας του ΥΠΕΞ συμβάλλει στην προώθηση της διεθνούς εικόνας της χώρας, η οποία ανάγεται σε φάρο δημοκρατίας & μοναδικού πολιτισμού!
📌Δήλωσε την ικανοποίηση του γιατί η ηγεσία του Υπουργείου, έκανε δεκτό το αίτημα που ανέδειξε αταλάντευτα γύρω από το ζήτημα της ίσης μεταχείρισης μεταξύ των δυο κλάδων, Διπλωματικών Υπαλλήλων και των Υπαλλήλων των Οικονομικών- Εμπορικών Υποθέσεων, ως προς τα απαιτούμενα έτη συνταξιοδότησης τους..
📌Ζήτησε επίσης από τον Υπουργό μια δεύτερη στοργική ματιά προς στους 2-3 υπαλλήλους του πρώην Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού με έδρα τη Θεσσαλονίκη..
📌Εξήρε την σπουδαιότητα του οικουμενικού ελληνισμού, ο οποίος ενισχύεται δια του νέου οργανωτικού σχήματος που προβλέπει η παρούσα νομοθετική πρωτοβουλία.
📌Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, καθώς και η επαναλειτουργία του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, δυναμώνουν…. την φωνή των απανταχού Ελλήνων!
📌Μάλιστα, προσφάτως ο ίδιος προέβη σε κοινοβουλευτική παρέμβαση, καταθέτοντας Γραπτή Ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με τον σχεδιασμό εμβολιασμού των Ελλήνων ομογενών, μη κατόχων Α.Μ.Κ.Α., που βρίσκονται την τρέχουσα περίοδο στη χώρα.
📌Οι Έλληνες ομογενείς, χρήζουν στήριξης καθώς συνιστούν τους πρεσβευτές της χώρας και αρωγούς των εθνικών θεμάτων, συνδράμοντας στην προσπάθεια οικονομικής ανόρθωσης της πατρίδος!