Συνελήφθη ο “ανατροπέας” του Αστυνομικού

Συνελήφθη ο «Ινδιάνος δρομέας» όπως το είχαν αποκαλέσει οι αστυνομικοί ο οποίος διένυσε τουλάχιστον 100 μέτρα για να πέσει με σφοδρότητα πάνω στον 27χρονο αστυνομικό και να τον ρίξει κάτω από τη μοτοσικλέτα ακολουθώντας οι θλιβερές εικόνες του ξυλοδαρμού του στην Νέα Σμύρνη.

Πρόκειται για έναν 30χρονο άνδρα Ελληνο-Ιρακινό φίλαθλο ποδοσφαιρικής ομάδας και η σύλληψη του έγινε το απόγευμα της Τετάρτης από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας την ώρα που έφευγε από την εργασία του και κινούμενος προς το σπίτι του στην Μαγούλα. Είναι αποθηκάριος σε μεγάλο κατάστημα τροφίμων στον Ασπρόπυργο.

Αυτή την ώρα οδηγείται ενώπιον του Εισαγγελέα. Είχε σχηματιστεί ήδη δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα αδικήματα σε βάρος αγνώστων ατόμων και αναμένεται στην συνέχεια να παραπεμφθεί στον ανακριτή. Η ταυτοποίηση του είχε γίνει ανάμεσα σε 3 βασικούς υπόπτους ενός κύκλου 10 ατόμων από την τράπεζα δεδομένων του Τμήματος Αντιμετώπισης Βίας στου Αθλητικούς Χώρους, όπως επίσης και μια σημαντική κατάθεση ανθρώπου που φαίνεται να γνώριζε και την ταυτότητα του αλλά και τον τρόπο που ενεργεί.

Μάλιστα αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι ήταν σχεδόν βέβαιοι όσον αφορά την πρακτική με την όποια λειτούργησαν οι δράστες. Πως ήταν μια ενέργεια μέσα από ένα επικίνδυνο κράμα χούλιγκαν και μπαχαλάκιδων.

Ο 27χρονος αστυνομικός, η κατάσταση της υγείας του οποίου έχει θετική πορεία, είπε στους συναδέλφους του ότι σώθηκε από τα πολλά βάναυσα αρχικά χτυπήματα του μεγάλου αριθμού ατόμων, γιατί δεν βγήκε αμέσως το κράνος του, ενώ τον προστάτευσε ο θώρακας, επικαλαμίδες και επιαγκωνίδες.

Όταν του το έβγαλαν συνέχιζαν να τον χτυπούν με ξύλα, σιδερόβεργες, μπουνιές και κλωτσιές και να τον βρίζουν. Φοβήθηκε ότι θα του έπαιρναν το όπλο γι αυτό είχε γύρει πάνω σε αυτό για να μην του το αποσπάσουν και τον σκοτώσουν. Η θήκη του όπλου του ήταν στον μηρό με δύο ασφάλειες για την απεμπλοκή του από την θήκη, με μία από αυτές να έχει απασφαλιστεί. «Μη φοβάστε θα αντέξω» είπε ο 27χρονος αστυνομικός στους συναδέλφους του που τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο, σήκωσε το χέρι του και το έφερε στην καρδιά.

Πηγή κείμενο-Φωτο: skai.gr