Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-1, Ο Βόλος νίκησε (πάλι) την ΑΕΚ (1-0)

Αντίδραση έβγαλε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Κυριακής στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και επικράτησε 2-1 του ΠΑΟΚ. Ήταν η πρώτη νίκη για το Τριφύλλι μετά από ένα μήνα και την επικράτηση επί του Ολυμπιακού στις 14 Φεβρουαρίου, με το ίδιο σκορ.

Με τη νίκη του ο Παναθηναϊκός έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της τετράδας, αφού μείωσε τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ στους δύο βαθμούς και από την ΑΕΚ που ηττήθηκε στο Βόλο, στου τρεις πόντους.

Παράλληλα, κέρδισε χρόνο και ηρεμία για να εδραιωθεί ο Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο μέχρι το τέλος της σεζόν. Γιατί είναι προφανές ότι σε ενδεχόμενο ήττας, τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για τον Ρουμάνο…

Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΟΚ καταρρέει και ο Πάμπλο Γκαρσία δείχνει αδύναμος να αποτρέψει την κατάρρευση. Παρότι ο Δικέφαλος κυριάρχησε μέχρι το 1-0, η αντίδραση του μετά το γκολ του Μακέντα δεν ήρθε ποτέ. Συγχρόνως, η έμπνευση του Ουρουγουανού να βγάλει τον Ουάρντα και να παίξει με δεύτερο επιθετικό, δεν τον δικαίωσε στην τακτική. Παρότι ο Κρμέντσικ σκόραρε, εντούτοις η έξοδος ενός μέσου επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να πάρει το κέντρο.

Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία δεν μπορεί να νικήσει σε ντέρμπι, αφού στη διάρκεια του 2021 έφερε ισοπαλίες στην Τούμπα με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Άρη και στην Αθήνα ηττήθηκε από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο και πίεσε πολύ τον Παναθηναϊκό. Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε τον απόλυτο έλεγχο και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, με ένα τετ-α-τετ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ένα σουτ του Τζόλη και άλλο ένα του Κρέσπο.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε κόντρα στην εικόνα του ματς. Στο 39′ ο Βιγιαφάνιες άνοιξε διαγώνια μία μεγάλη μπαλιά, ο Χατζηγιοβάνης σέντραρε από δεξιά και ο Μακέντα πήρε την κεφαλιά από τον Ίνγκασον και σκόραρε!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το ματς, «πάγωσε» το ρυθμό και άρχισε να απειλεί, αλλά οι Ιωαννίδης, Καρλίτος και Χατζηγιοβάνης δεν ήταν προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.

Μέχρι το 82’ όταν ο Καρλίτος έφυγε στην κόντρα, πέρασε τον Κρέσπο και πάσαρε στον Ενγκμπακοτό, αυτός σούταρε, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε προσωρινά και ο Ιωαννίδης στην επαναφορά σκόραρε.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε προς στιγμήν, εκμεταλλεύτηκε τον εφησυχασμό των «πράσινων» και μείωσε αμέσως, με σέντρα του Σβιντέρσκι και με πλασέ του Κρμέντσικ στην κίνηση. Αλλά ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε αμέσως και δεν απειλήθηκε ξανά.

Ο Βόλος νίκησε (πάλι) την ΑΕΚ (1-0)

Πισωγύρισμα για την κάκιστη ΑΕΚ στον Βόλο. Η Ένωση δεν μπήκε ποτέ στο ματς δείχνοντας πως το πάθημα του Κυπέλλου στο ίδιο γήπεδο δεν έγινε μάθημα κι έχασε με 1-0 από την τοπική ομάδα χάρη σε πέναλτι του Δουβίκα. Ελάχιστες οι καλές στιγμές στο παιχνίδι με την Ένωση να παρουσιάζει άκρως προβληματική εικόνα και να μένει πλέον στην τρίτη θέση και το -3 από τον Άρη ενόψει πλέι οφ.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με 4-2-3-1 και τον Κλέιμαν κάτω από τα δοκάρια. Τέκιο, Μήτογλου, Γκρίλο και Μπαρτόλο ήταν στην άμυνα, Τσοκάνης και Μπαριέντος στα χαφ, με τους Περέα, Νίνη και Μαρτίνες πίσω από τον προωθημένο Δουβίκα.

Με τον ίδιο σχηματισμό παρατάχθηκε και η ΑΕΚ. Ο Αθανασιάδης ήταν για ακόμη ένα ματς στο τέρμα, Νταντσένκο, Νεντελτσεάρου, Λάτσι και Μιτάι η τετράδα της άμυνας με τους Κρίστιτσιτς και Σιμάνσκι στα χαφ, δεξιά στην επίθεση ο Γκαρσία, αριστερά ο Αλμπάνης με τον Μάνταλο πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Μηδέν ευκαιρίες, πέναλτι – δώρο από Μιτάι

Κάκιστο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και θύμιζε σε μεγάλο βαθμό την προ ημερών ρεβάνς του Κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο. Ο Βόλος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς να δημιουργεί ωστόσο ευκαιρίες ενώ η ΑΕΚ έπασχε στη δημιουργία.

Δύο σουτ του Νίνη για τον Βόλο και ένα φάουλ του Γκαρσία για την Ένωση που κόντραρε και έφυγε λίγο έξω ήταν ό,τι αξιόλογο υπήρξε στο πρώτο μέρος μέχρι να φτάσουμε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Εκεί ο Μιτάι έκανε ένα χαζό πέναλτι πάνω στον Περέα με τον Δουβίκα να το αξιοποιεί και να στέλνει την ομάδα του στα αποδυτήρια με 1-0.

Πολλές αλλαγές αλλά καμία διαφορά

Με δύο αλλαγές ξεκίνησε η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο αφού Σιμάνσκι και Μιτάι πέρασαν εκτός με τους Σάκχοφ και Σβάρνα να μπαίνουν στη θέση τους. Ο Έλληνας αμυντικός πήγε δίπλα στον Νεντελτσεάρου και ο Λάτσι αριστερό μπακ. Παρ’ όλα αυτά ο Βόλος ήταν αυτός που απείλησε και μάλιστα δις με τα σουτ των Περέα και Νίνη να φεύγουν έξω.

Ο Κρίστιτσιτς απάντησε με ένα σουτ για την ΑΕΚ που προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική και να ψάξει το γρήγορο γκολ. Κάτι που δεν έγινε με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε μικροευκαιρίες με σημαντικότερη ένα σουτ του Ολιβέιρα, που νωρίτερα είχε πάρει τη θέση του Καρίμ, στο 69’ .

Ο Πορτογάλος απείλησε και στο 78’ με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ που δεν βρήκε όμως στόχο. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να πιέσει τον Βόλο, ο οποίος έμεινε και με δέκα παίκτες στο 87′ λόγω αποβολής του Μπαριέντος για χτύπημα εκτός φάσης στον Μάνταλο ωστόσο δεν έφτασε ποτέ στην ισοφάριση αφού και η τελευταία της καλή στιγμή με τον Ολιβέιρα στις καθυστερήσεις έφυγε έξω.