Εκδήλωση για το πρώτο ελληνικό σχολείο στις ΗΠΑ

Νέα Υόρκη.- Φόρο τιμής στον Ιωάννη Γιαννόπουλο, τον απλό μαραγκό και δάσκαλο που έχτισε το πρώτο ξύλινο σχολείο της Αμερικής στον Άγιο Αυγουστίνο της Φλόριδα το 1760, απέτισε σε μία συγκινητική Διαδικτυακή εκδήλωση, η Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής.
Στην εκδήλωση  το «παρών» έδωσαν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ.κ. Ελπιδοφόρου, ο π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος, η Υφυπουργός Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Φλόριδα, κ. Δημήτριος Σπάρος, ο Γερουσιαστής του Rhode Island, κ. Λεωνίδας Ραπτάκης, ο Δήμαρχος του Τάρπον Σπρίνγκς, κ. Κρίς Αλαχούζος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών Νέας Υόρκης, κα Μερόπη Κυριακού, η Πρόεδρος Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχιεπισκοπής Αμερικής, κα Αθηνά Κρομμύδα, ο Διευθυντής Παιδείας Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης, η Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κα Ελένη Γρίβα, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής, κα Στέλλα Κοκκόλη, Ο Πρόεδρος του Συλλόγου καθηγητών “Ο Προμηθέας” Δημοσθένης Τριανταφύλλου,  και πολλοί άλλοι σημαντικοί παράγοντες της ομογένειας.
Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννης Χρυσουλάκης απηύθυνε χαιρετισμό και σύντομη ομιλία, ενώ μήνυμα στην εκδήλωση έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ.κ. Ελπιδοφόρος.
Την κεντρική ομιλία απηύθυνε ο κ. Νίκος Νικολιδάκης, Πρώην Συντονιστής Εκπαίδευσης, με τίτλο «Η πορεία της Ζωής του Γιαννόπουλου στη Νέα Ήπειρο».
Την παρουσίαση των ομιλητών πραγματοποίησε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ», κ. Σταύρος Μαρμαρινός, ενώ η Στέλλα Κοκόλη προσφώνησε όλους τους συμμετέχοντες.