Πρεμιέρα των πλέι-άουτ με τέσσερις αναμετρήσεις

Μπορεί τα πλέι-οφ να κλέβουν την παράσταση, λόγω των μεγάλων ντέρμπι ανάμεσα στις ομάδες της πρώτης εξάδας, όμως και τα πλέι-άουτ, που ξεκινούν αύριο, έχουν τεράστια σημασία, καθώς στο εν λόγω μίνι πρωτάθλημα κρίνεται η παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΛ, Βόλος – ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος και Παναιτωλικός – Λαμία είναι τα ζευγάρια της 1ης αγωνιστικής.

Γνώριμες όλες οι ομάδες μεταξύ τους λόγω των αναμετρήσεων που έχουν δώσει στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και έχει μεγάλο ενδιαφέρον το τι έχει γίνει σε αυτές.

Μάλιστα, κάποιες ομάδες έχουν… βαρεθεί η μια την άλλη, καθώς, πέρα από τις δύο αναμετρήσεις στο πλαίσιο της Super League, «κονταροχτυπήθηκαν» και στο Κύπελλο.

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΛ: Της έχει πάρει τον αέρα η Ελαφρά Ταξιαρχία

Στις δύο φορές που συνάντησε ο Απόλλων Σμύρνης την ΑΕΛ μέσα στη σεζόν κατέληξε να πανηγυρίζει δύο επαγγελματικές νίκες.

Κράτησε ανέπαφη την εστία του και πέτυχε από ένα γκολ στα τελευταία λεπτά και στα δύο παιχνίδια.

Η πρώτη τους αναμέτρηση ήταν στην πρεμιέρα.

Οι Βυσινί ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, είχαν και δοκάρι, όμως η Ελαφρά Ταξιαρχία χάρη σε γκολ του Φατιόν από την άσπρη βούλα στο 90ό λεπτό μπήκε με το… δεξί στις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο ματς, ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε πάλι να πάρει το «τρίποντο» κόντρα στους Θεσσαλούς, όμως αυτήν τη φορά και τις εντυπώσεις. Σε αντίθεση με τον πρώτο αγώνα, ήταν ανώτερος και ήλεγχε το ρυθμό του παιχνιδιού πλήρως. Το νικητήριο γκολ το πέτυχε ο Τσιλούλης με ένα πλασέ μέσα από την περιοχή στο 73ο λεπτό.

Βόλος – ΟΦΗ: Έπαθε και… έμαθε ο Λόπεθ

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές τη φετινή σεζόν, καθώς πέρα από τα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος η κληρωτίδα τις έφερε αντιμέτωπες και στη φάση των «16» του Κυπέλλου.

Στις συναντήσεις τους ο Βόλος μετρά δύο νίκες, ο ΟΦΗ μία, ενώ έχουν μοιραστεί και από μία ισοπαλία.

Το πρώτο τους παιχνίδι αποτέλεσε μεγάλη σφαλιάρα για τους Θεσσαλούς, οι οποίοι ηττήθηκαν με 4-1 μέσα στο σπίτι τους, σε ένα ματς όπου είχαν μείνει με παίκτη λιγότερο από το 30ό λεπτό και αυτό τους πήρε από κάτω.

Ωστόσο, το πάθημα έγινε… μάθημα για την ομάδα του Άνχελ Λόπεθ, η οποία φρόντισε να πάρει την εκδίκησή της στη συνέχεια της σεζόν.

Ο επόμενος αγώνας τους ήταν για τους «16» του Κυπέλλου και εκεί ο Βόλος έφθασε σε μια άνετη επικράτηση (2-0), ενώ στη ρεβάνς ήρθαν ισόπαλοι (1-1).

Στην τελευταία τους συνάντηση, που ήταν στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, ο Βόλος διαβεβαίωσε τους Ασπρόμαυρους πως δεν έχει ξεχάσει τη βαριά ήττα στη Θεσσαλία και απέδρασε με το διπλό από το Γεντί Κουλέ (2-1).

ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος: Πασάς, αλλά… μακριά από τα Γιάννινα

Μακριά από τα Γιάννινα να ‘ναι και ο ΠΑΣ βρίσκει τον τρόπο να παίρνει τη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο.

Έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές την τρέχουσα σεζόν οι δύο ομάδες, καθώς βρέθηκαν αντιμέτωπες και στη φάση των «16» του Κυπέλλου.

Ο πρώτος τους αγώνας ήταν στο Περιστέρι και εκεί η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη πανηγύρισε μια δίκαιη νίκη (2-0) χάρη σε γκολ των Ελευθεριάδη και Κάργα, όντας ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Στη συνέχεια οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο Κύπελλο, με το πρώτο ματς να λαμβάνει χώρα στους Ζωσιμάδες.

Εκεί ο Ατρόμητος προηγήθηκε δύο φορές, όμως οι Ηπειρώτες βρήκαν τον τρόπο να απαντήσουν, με αποτέλεσμα να έρθουν ισόπαλοι (2-2) και να αφήσουν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς.

Λίγο πριν από τη ρεβάνς όμως κοντραρίστηκαν ξανά στο πρωτάθλημα, όπου οι Περιστεριώτες κατάφεραν να αποδράσουν με το διπλό χάρη σε γκολ του Αγκάγιεφ μόλις στο 5ο λεπτό.

Ωστόσο, στον επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου ο ΠΑΣ πήρε τη νίκη και την πρόκριση (3-2) μέσα στο Περιστέρι, επιβεβαιώνοντας την… κατάρα των Ζωσιμάδων.

Παναιτωλικός – Λαμία: Μηδέν και πάλι… μηδέν

Στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από δύο βαθμούς, καθώς και τα δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Μάλιστα, αμφότερες έμειναν «άσφαιρες» και στα δύο 90λεπτα.

Ωστόσο, το πρώτο ματς σε σχέση με το δεύτερο είχε τελείως διαφορετική έκβαση.

Ο πρώτος αγώνας, όπου η Λαμία ήταν γηπεδούχος, ξεχάστηκε πάρα πολύ γρήγορα, ίσως και αμέσως, διότι η μόνη καλή στιγμή ήταν αυτή του Ντέλετιτς στο 71ο λεπτό.

Καμία ομάδα δεν άξιζε κάτι παραπάνω από αυτό που πήρε.

Στη δεύτερη αναμέτρησή τους τα πράγματα ήταν διαφορετικά, καθώς τόσο οι Αγρινιώτες όσο και η ομάδα της Φθιώτιδας… έσπασαν τα δοκάρια.

Συγκεκριμένα, ο Παναιτωλικός είχε τρία και η Λαμία δύο, όμως κατάφεραν πάλι να μείνουν «άσφαιρες».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής των πλέι-άουτ της Super League:

Σάββατο 20 Μαρτίου

15:00 Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΛ

17:15 ΝΠΣ Βόλος – ΟΦΗ

19:30 ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος

19:30 Παναιτωλικός – Λαμία

πηγή:in.gr