Προβάδισμα ΝΔ αλλά δυσαρέσκεια για τα μέτρα

Στις 14 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η ALCO, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, από τις 12 έως τις 17 Μαρτίου 2021, σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, περίπου 7 στους 10 Έλληνες υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να αγοράσει εμβόλια και από Ρωσία και από Κίνα, κάνοντας διμερείς συμφωνίες όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα, σε ποσοστό 51% οι πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι από το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ενώ το 49% εμφανίζεται δυσαρεστημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Πρόθεση ψήφου

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 14 μονάδων με 37.3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 23,3% και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ (6,1%), το ΚΚΕ (6%), η Ελληνική Λύση (4,3%), το ΜέΡΑ25 (2.9) και η Πλεύση Ελευθερίας (6,5%).

Μητσοτάκης VS Τσίπρας

Στην ερώτηση ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες ως πρωθυπουργό, ο επικεφαλής της κυβέρνησης και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, λαμβάνει 42%, “κανέναν” απαντά το 31%, ενώ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιλέγει το 22%.

Για το έργο και τη στάση των αρχηγών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων στον έναν χρόνο της πανδημίας, το 48% κρίνει θετικά τον Κ. Μητσοτάκη, ενώ ο Αλ. Τσίπρας συγκεντρώνει 30% θετικών γνωμών.

Η ικανοποίηση από την κυβέρνηση όσον αφορά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού εμφανίζεται αυξημένη, στο 51%, έναντι 38% που δηλώνει μη ικανοποιημένο.

Οι διαδηλώσεις και τα περιστατικά αστυνομικής βίας

Το 33% εμφανίζεται να συμφωνεί με την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη κλιμάκωση των διαδηλώσεων στη χώρα, ενώ το 50% διαφωνεί με αυτή τη θέση.

Όσον αφορά στα περιστατικά αστυνομικής βίας, το 47% των ερωτηθέντων τα θεωρεί μεμονωμένες περιπτώσεις, ενώ το 39% θεωρεί ότι εντάσσονται σε μέρος “πολιτικής καταστολής”.

 

 

Πηγή:newsit.gr