Μητσοτάκης: Το ΕΣΥ αντέχει

Αθήνα.- «Δοκιμαζόμαστε από το τρίτο κύμα, όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέχει… Το ευχάριστο είναι ότι παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες  μια ισορροπία στις εισαγωγές και τα εξιτήρια στα νοσοκομεία της Αττικής» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Αναμένουμε σήμερα τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών τις οποίες θα σεβαστούμε. Με δεδομένη τη κούραση των πολιτών από τα μέτρα, επιθυμούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, αλλά με ασφάλεια» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

«Έχουμε αθροίσει όλες τις δυνάμεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας, των στρατιωτικών νοσοκομείων, του ιδιωτικού τομέα, κάτω από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, έτσι ώστε οργανωμένα και συντονισμένα να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και σε αυτήν την κρίση» τόνισε.

Αναφορικά με τα σχολεία, ο κύριος Μητσοτάκης ανακοινώσε ότι θα χορηγηθούν κατά προτεραιότητα τα σελφ τεστ στους μαθητές και τους καθηγητές των Λυκείων για να ξανανοίξουν καθώς έχουν παραμείνει για μεγάλο διάστημα κλειστά. «Ξεκινάμε από τα μεγαλύτερα παιδιά γιατί έχουμε και το ζήτημα των Πανελληνίων εξετάσεων και γιατί τα Λύκεια είναι αυτά που έχουν μείνει το μεγαλύτερο διάστημα κλειστά- στα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια» διαβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως θετικό το γεγονός ότι ο εμβολιασμός προχωρά με πολύ μεγάλη ταχύτητα, με βάση τα εμβόλια που υπάρχουν, καθώς είναι γνωστό ότι υπήρξαν καθυστερήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην παράδοσή τους, και υπογράμμισε το γεγονός ότι οι Έλληνες είναι θετικοί στον να εμβολιαστούν. «Και από τον Απρίλιο που θα έχουμε πολλά περισσότερα εμβόλια στη διάθεσή μας, θα μπορούμε πολύ πιο γρήγορα να χτίσουμε αυτό το τείχος της ανοσίας το οποίο τελικά θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας» πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι πρέπει να ληφθέν υπόψη η κούραση των πολιτών και να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα των σχολείων.

«Τα καλά νέα θεωρώ και εγώ έρχονται από το  μέτωπο των εμβολίων. Πέρα από τη συγκινητική εκδήλωση της πρόθεσης μεγαλύτερων συμπατριωτών μας να εμβολιαστούν βρίσκω σημαντικό ότι εκδηλώνεται η πρόθεση μεγάλου ποσοστού  του πληθυσμού  να εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατόν» σημείωσε η ΠτΔ.

«Είναι κι ένα μήνυμα ευθύνης και αλληλεγγύης προς όλους εκείνους που δίστασαν ή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν σε  πρώτη φάση. Κι εδώ θέλω να επισημάνω ότι τα όρια της ατομικής μας ελευθερίας δεν είναι απεριόριστα. Πρέπει να  έχουμε συναίσθηση και της ευθύνης μας απέναντι στους διπλανούς μας, απέναντι σε όσους κινδυνεύουν από τη δική μας απροσεξία, από τη δική μας εγωιστική –και αντιεπιστημονική θα μπορούσα να πω- στάση απέναντι στους συμπολίτες μας» ανέφερε με νόημα η  κ. Σακελλαροπούλου.
Πηγή: skai.gr