Έντονες διαμαρτυρίες για εκδήλωση της ΝΔ στο Σίδνεϊ


Σπάγανε πιάτα την ώρα που στην Ελλάδα ανακοινώνονται δεκάδες νεκροί κάθε μέρα. Ερωτήματα από Νεοδημοκράτες της Μελβούρνης για την εμφάνιση του υπουργού στον «μπερντέ» και σπόντες για «γελοιοποίηση του κόμματος».

Στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν ήδη σενάρια για πρόωρες εθνικές εκλογές και στο κυβερνόν κόμμα δεν κρύβουν τη φιλοδοξία τους, όποτε κι αν προσφύγουν στις κάλπες, να αποσπάσουν τη μερίδα του λέοντος από τους απόδημους Έλληνες που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.

Αν βέβαια όλες οι οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας στο εξωτερικό είναι όπως αυτές στην Nέα Nότια Oυαλία (ΝΝΟ), τότε μάλλον θα δουν τις φιλοδοξίες τους να γίνονται κομματάκια, όπως ακριβώς έγιναν και τα πιάτα που έσπαγαν την Κυριακή οι Νεοδημοκράτες στο Σίδνεϊ, σε μια σκηνή απείρου κάλλους από την εκδήλωση που οργάνωσαν στο C SIDE Restaurant.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που η Ελλάδα δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό και κάθε μέρα ανακοινώνονται δεκάδες νεκροί. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει προσπάθεια να σώσει ζωές και να κρατήσει ζωντανή την ελληνική οικονομία, οι «εκπρόσωποι» της στους αντίποδες κάνουν το ιστορικό κόμμα του κέντρου, του μέτρου και της δημοκρατίας, όπως το χαρακτηρίζουν οι ίδιοι, σκυλάδικο γ κατηγορίας και δεν βρίσκουν ένα λόγο να πουν για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα και τις προσπάθειες που γίνονται να λυθούν. Ακούστε τις ομιλίες των υποψηφίων για να καταλάβετε σε ποιον… πλανήτη βρίσκονται!.

Η εκδήλωση τα είχε όλα! Όσα τουλάχιστον χρειάζονταν για να γίνει θέμα συζήτησης στους κόλπους της παροικίας μας.

Πέρα από το κέφι με το σπάσιμο πιάτων η εκδήλωση είχε και πολιτικό σκέλος, με προσκεκλημμένο τον Υφυπουργό Απόδημου Ελληνισμού Κώστα Βλάση. Δυστυχώς για τον τελευταίο, τα μέλη της Ν.Δ. στο Σίδνεϊ  δεν του έστρωσαν κόκκινο χαλί, όπως συνηθίζεται, αλλά… ένα άσπρο τραπεζομάντηλο, που για την ακρίβεια το κρέμασαν με… μανταλάκια. Και επειδή μάλλον ζήλεψαν τη χάρη του μπερντέ, είπαν να τον φωτογραφίσουν κιόλας, να τον ανεβάσουν και στο facebook, για να τους κρεμάσουν κι εκείνους στα μανταλάκια, μαζί με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που εξαιτίας τους εκτίθεται.

Δραματικός ήταν στο τηλεφώνημα που έκανε στην εφημερίδα μας πολύ γνωστός δικηγόρος Νεοδημοκράτης από την Μελβούρνη και εξέφρασε την απορία του πως ενώ η Μελβούρνη είναι η μεγαλύτερη ελληνική πόλη εκτός Ελλάδας, βρέθηκαν τόσοι «υποψήφιοι γαμπροί» στη ΝΝΟ και πόσο “αυτό το πανηγύρι θα ωφελήσει το κόμμα…”

Αναρωτιέται κανείς μαζί του, είναι δυνατόν να παρουσιάζει τέτοια εικόνα μια οργάνωση κυβερνώντος κόμματος, που βρίσκεται στο εξωτερικό μεν, αλλά στην Αυστραλία με την πολυπληθή ελληνική παροικία; Είναι δυνατόν σε μια χρονική συγκυρία που υποτίθεται ότι υπάρχει ευφορία και κινητοποίηση λόγω της δυνατότητας ψήφου των Αποδήμων, να μπαίνουν τέτοια επικοινωνιακά αυτογκόλ; Είναι δυνατόν ένα κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία και φιλοδοξεί να παραμείνει εκεί, να μην μπορεί να οργανώσει μια αξιοπρεπή εκδήλωση, αλλά να τη μετατρέπει σε πανηγύρι; Τι πανηγύριζαν ακριβώς τη στιγμή που η χώρα δοκιμάζεται; Πως την βοηθούν και τη χώρα και το κόμμα τους, με τα σπασμένα πιάτα; Για να μη την παρομοιάσουμε με παράσταση του γνωστού λαϊκού μας ήρωα, όσο κι αν ο μπερντές μας προκάλεσε σχετικούς συνειρμούς…

Πάντως, ανάμεσα σε άλλα, προβληματισμό προκαλεί και ο μέσος όρος ηλικίας των παρευρισκόμενων στην εκδήλωση, που δεν επέτρεπε ίσως και  μεγαλύτερη φαντασία, ή  πιο φρέσκια αισθητική. Ούτε υπήρχαν γνώσεις και δεξιότητες στις νέες τεχνολογίες για το στήσιμο της επικοινωνίας με τον Υφυπουργό Εξωτερικών. Εξάλλου, ένα site επιχείρησαν να φτιάξουν, που θα είναι η βιτρίνα της ΝΔ Αυστραλίας στον θαυμαστό κόσμο του διαδικτύου, και το αποτέλεσμα ήταν να εμφανίζεται ο αρχηγός του κόμματος και πρωθυπουργός ωσαν καρικατούρα σε αντιπολιτευόμενο μέσο…

Το ερώτημα είναι αν τα γνωρίζουν αυτά στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας και τι προσδοκίες μπορεί να τους γεννούν; Αν και όπως ήδη μας ενημέρωσαν, σοβαροί νεοδημοκράτες έχουν ήδη επικοινωνήσει γραπτώς με το κόμμα τους. Έχουν υπόψη ότι οι περισσότεροι που βρέθηκαν στο C.SIDE Restaurant δε θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις επόμενες εκλογές; Δώρον αδωρον και ο μπερντές και το σπάσιμο πιάτων και η δημόσια έκθεση στο ίντερνετ…

Αλλά να θίξουμε και κάτι ακόμα πιο σοβαρό… Γνωρίζει άραγε η Νέα Δημοκρατία ποια πρόσωπα βρίσκονται στον πυρήνα της οργάνωσης που την εκπροσωπεί στην Αυστραλία; Έχει ενημερωθεί άραγε για τις παλινωδίες σχετικά με την ΑΧΕΠΑ και για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης; Αν όχι, καλό θα ήταν να σπεύσουν να ενημερωθούν. Γιατί διαφορετικά, το κάζο που έχει πάθει η ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ ίσως αποδειχθεί μικρότερο από εκείνο της ΝΔ Αυστραλίας στις επόμενες εκλογές…

Α.Β./Kosmos Newspaper