Εκλογές προκηρύσσει το Ελληνο-Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο

 

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Για τις 9-10 Οκτωβρίου 2021 ανακοίνωσε εκλογές το Ελληνο-Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο με μία ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγω για “διασπαστές” ενώ στην ίδια ανακοίνωση παραθέτει <<αποδεικτικό έγγραφο από το Internal Revenue Service (IRS), που αποδεικνύει ότι το HANC διατηρεί την ιδιότητα της «μη κερδοσκοπικής οργάνωσης» (non-profit, 501c3), ως απάντηση σε όσους το αμφισβήτησαν>>. Σημειώνεται ότι  οι προηγούμενες εκλογές είχαν γίνει τον Οκτώβριο του 2015.

Η Ανακοίνωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

April 7th, 2021

Την Δευτέρα 5 Απριλίου, 2021 έλαβε χώρα η Ολομέλεια του HANC (Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου) με 19 συμμετέχοντες εκ των οποίων 16 Αντιπρόσωποι οικονομικώς τακτοποιημένων Ομοσπονδιών και τριών παρατηρητών.

Μετά την ενημέρωση του Προέδρου κ. Βασίλη Ματαράγκα, ο Γενικός Γραμματέας ανέγνωσε τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδριάσεως και εδόθη οικονομικός απολογισμός με $3800 απο συνδρομές μελών. Επίσης επισυνάπτεται στην παρούσα ανακοίνωση, επίσημο αποδεικτικό έγγραφο από το Internal Revenue Service (IRS), που αποδεικνύει ότι το HANC διατηρεί την ιδιότητα της «μη κερδοσκοπικής οργάνωσης» (non-profit, 501c3), ως απάντηση σε όσους το αμφισβήτησαν.

Αποφασίστηκε επίσης να οριστεί 5μελής Επιτροπή Εκλογών και membership αποτελούμενη από τους κάτωθι: Δρ. Παναγιώτης Μπαλτατζής, Κώστας Ευαγγελάτος, Κώστας Χατζηστεφανίδης, Παύλος Κοτρότσιος, Θεόδωρος Τσαφατίνος. Αποφασίστηκε οι εκλογές να λάβουν χώρα στις 9-10 Οκτωβρίου 2021, όπως είχε ανακοινωθεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις.

Η Ολομέλεια επίσης απεφάσισε να καλέσει όλους του φορείς που είναι παρατηρητές, έτσι ώστε  όσοι δεν έχουν τακτοποιηθεί μέχρι τώρα να επικοινωνήσουν με τον Γραμματέα και να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους μέχρι τις 31 Ιουλίου, 2021.

Ομόφωνα η oλομέλεια αποφάσισε ότι οι «διασπαστές» δεν έχουν θέση στην σύνθεση του HANC. Ταυτόχρονα η Ολομέλεια ψήφισε ώστε ο δικηγόρος κ. Αριστείδης Χρηστάκης από την Φιλαδέλφεια και ο δικηγόρος κ. Δημήτριος Καυκάς απο την Βοστώνη, που είχε βοηθήσει στην ίδρυση του HANC ως τριτοβάθμιου φορέα το 1993, να εξουσιοδοτηθούν ώστε να βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή όλων των νομικών διαδικασιών, αλλά και στην αντιμετώπιση με νομική δίωξη οποιονδήποτε ενεργειών από τρίτους.

Για οποιοδήποτε θέμα που αφορά το HANC επικοινωνήστε με έναν απο τους δύο νομικούς συμβούλους.  Για συμμετοχή και ενίσχυση του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου επικοινωνήστε με τον Γραμματέα.

General Secretary,

Dr. Panayiotis Baltatzis

Η ανακοίνωση δημοσιεύθηκε στο helleniscope.com