Πάσχα: Τα «διαβατήρια» μετακίνησης από νομό σε νομό – Τα σενάρια

Αθήνα.- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Star η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο μετακίνησης από νομό σε νομό με αναχώρηση με αρνητικό μοριακό τεστ από 48 έως 72 ώρες πριν την αναχώρηση. Όσο για την επιστροφή θα γίνεται με υποχρεωτικό self test.

Παράλληλα ελεύθερη πρόσβαση θα δίνεται και σε όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίων και με επίδειξη του σχετικού εγγράφου σε δειγματοληπτικούς ελέγχους από τις αστυνομικές αρχές.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊού παραμένουν ακόμα ψηλά σε όλη την χώρα, όμως αρχίζει να αχνοφαίνεται μια ελπίδα μέσω του δείκτη θετικότητας. Δείχνει τάσεις υποχώρησης κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς πολλά είναι τα νοσοκομεία που βρίσκονται στα όριά τους.

Το ζητούμενο είναι να ελεγχθεί η πανδημία ειδικά μετά την άρση κάποιων απαγορεύσεων και το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Λυκείων.

Τα στοιχεία συγκλίνουν προς αυτό προκειμένου να πάρει μια ανάσα όλη η χώρα. Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 63.710 διαγνωστικά τεστ με το δείκτη θετικότητας να βρίσκεται στο 4.84, η πιο χαμηλή επίδοση των τελευταίων τεσσάρων ημερών. Χρειάζεται ακόμα μεγάλη προσπάθεια, αλλά και ιδιαίτερη προσοχή απ’ όλους προκειμένου να επέλθει μια κανονικότητα. Το όριο συναγερμού του ECDC για να είναι μια περιοχή κόκκινη είναι το 4 και στη χώρα ο δείκτης θετικότητας είναι εδώ και πολύ καιρό πολύ ψηλότερα.