Τα μέτωπα με Τουρκία στο επίκεντρο της τριμερούς Ελλάδας – Κύπρου – Λιβάνου

Ολοκληρώθηκε η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Λιβάνου, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στην Αθήνα.

Ανατολική Μεσόγειο, Συρία, Λιβύη

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η τριμερής συνεργασία σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, η αντιμετώπιση της πανδημίας και η συνεργασία ΕΕ και Λιβάνου, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία και τη Λιβύη.

«Ενισχύσαμε τους δεσμούς συνεργασίας των χωρών μας προωθώντας ταυτοχρόνως τη θετική ατζέντα για την περιφερειακή σταθερότητα» επεσήμανε ο κ. Δένδιας

 

 

Ιστορικοί δεσμοί

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου, Σάρμπελ Γουάχμπι (Charbel Wehbé), πραγματοποίησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της τριμερούς Συνόδου Ελλάδας, Κύπρου, Λιβάνου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι άριστες διμερείς σχέσεις που στηρίζονται σε ιστορικούς δεσμούς και η κοινή βούληση για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

 

Έμφαση στην άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό

Πριν από τη τριμερή σύνοδο, ο κ. Δένδιας είχε τετ α τετ και με τον Κύπριο ομόλογό του. Στη συνάντηση του κ. Δένδια με τον Νίκο Χριστοδουλίδη δόθηκε έμφαση στην επικείμενη άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό.

Πηγή: in.gr