ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0

Ο “δικέφαλος του Βορρά” ήταν καλύτερος και κατάφερε να πάρει τη νίκη που τους βάζει γερά στο παιχνίδι της δεύτερης θέσης. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ζίβκοβιτς που με δύο δικά του τέρματα οδήγησε την ομάδα του σε μια τεράστια νίκη

Μεγάλη νίκη πέτυχαν οι “ασπρόμαυροι” με 2-0 επί των Πειραιωτών, που τους βάζει για τα καλά στο παιχνίδι της δεύτερης θέσης, ενώ παράλληλα αποκτούν απόσταση ασφαλείας από Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης. Μεγάλος πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που με δύο προσωπικά τέρματα έγραψε την τεράστια νίκη για τον “δικέφαλο του Βορρά” που πλέον πάει στο ντέρμπι με τον Άρη την Τετάρτη (21/4) με την ψυχολογία στα ύψη.

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην 4η αγωνιστική των play off της Superleague, με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να πετυχαίνει γκολ στο 49ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι δύο ομάδες έχασαν σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το γκολ ήρθε με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Από ένα κακό διώξιμο του Αβραάμ Παπαδόπουλου, η μπάλα στρώθηκε στον Σέρβο εξτρέμ μέσα στην περιοχή κι αυτός “κεραυνοβόλησε” την εστία του Σα.

Ο ΠΑΟΚ πήρε έτσι το προβάδισμα κόντρα στους Πειραιώτες, σε ένα παιχνίδι με μονόπλευρο πάντως ενδιαφέρον, αφού ο Ολυμπιακός έχει ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ο αγώνας

Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησαν ευκαιρίες, είχαν δοκάρι με τον Μπρούμα, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν, με τον Σέρβο μεσοεπιθετικό στο δεύτερο μέρος να πετυχαίνει δύο γκολ και να δίνει το τρίποντο της νίκης στον Δικέφαλο του Βορρά. Στο 49’ ο 24χρονος άνοιξε το σκορ με σουτ στην κίνηση και στο 63’ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Με αυτή τη νίκη ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 54 βαθμούς και έπιασε στην τρίτη θέση, με τους δύο Δικεφάλους να βρίσκονται στο -3 από τον δεύτερο Αρη. Ο Ολυμπιακός, που έχει κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, έμεινε στους 76 πόντους.

Ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 3-4-3, έχοντας τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Βεϊρίνια, Ινγκασον και Κρέσπο στην τριάδα της άμυνας. Οι Ροντρίγκο και Μπάμπα ήταν οι δύο μπακ-χαφ, με τους Σβαμπ και Αουγκούστο στη μεσαία γραμμή. Στην τριάδα της επίθεσης ήταν οι Ελ Καντουρί, Σβιντέρσκι και Ζίβκοβιτς. Με τριάδα στην άμυνα ξεκίνησε τον Ολυμπιακό και ο Μαρτίνς. Ο Σα ήταν μπροστά από την εστία, με τους Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο και Χολέμπας στην άμυνα. Οι Ανδρούτσος και Ρέαμπτσιουκ ήταν οι μπακ-χαφ, με τους Μπουχαλάκη και Εμβιλά στο κέντρο. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ελ Αραμπί, με στηρίγματα τους Μασούρα και Μπρούμα.

Καλύτερος ο Ολυμπιακός

Μετά τα πρώτα αναγνωστικά λεπτά το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό, με τον Ολυμπιακό στο 9ο λεπτό να δημιουργεί την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση. Ο Μπρούμα βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, έκανε το σουτ σε δεύτερο χρόνο, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ρέαμπτσιουκ σέντραρε από αριστερά, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν είχε δύναμη και ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου μπλόκαρε.

Η ομάδα του Γκαρσία απείλησε για πρώτη φορά στο 16’. Ο Αουγκούστο σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πήρε φάλτσα και πέρασε… ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Σα.

Δοκάρι ο Μπρούμα, ευκαιρία ο Μασούρας

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Μπρούμα. Ο Σβαμπ έκανε λάθος, η μπάλα στρώθηκε στον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό, αυτός σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πήρε ύψος και αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη, έφυγε άουτ.

Στο 29’ οι Πειραιώτες έχασαν μια ακόμα ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Μασούρα. Ο Ανδρούτσος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μασούρας στο δεύτερο δοκάρι σούταρε με τη μία με το αριστερό, αλλά ο Πασχαλάκης είχε κλείσει καλά τη γωνία του και απέκρουσε.

Απείλησε ο ΠΑΟΚ με Ζίβκοβιτς και Βιεϊρίνια

Τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ απάντησε στις ευκαιρίες του Ολυμπιακού με τον Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος βγήκε τετ α τετ με τον Σα, σούταρε, αλλά ο Πορτογάλος του είπε «όχι». Ο διεθνής τερματοφύλακας πέφτοντας άπλωσε το δεξί του χέρι και έδιωξε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση, ο Βιεϊρίνια έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ κολλημένο στο 0-0.

Ζίβκοβιτς… Χ2

Ο ΠΑΟΚ αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου και στο 49’ άνοιξε το σκορ με τον Ζίβκοβιτς. Ο Ροντρίγκο έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Αβραάμ έδιωξε, αλλά όχι μακριά, η μπάλα στρώθηκε στον Ζίβκοβιτς, αυτός σούταρε με τη μία, ο Σα δεν κατάφερε να αποκρούσει και ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ, με τους Ασπρόμαυρους να κάνουν το 1-0 από το… πουθενά.

Στο 56’ οι Πειραιώτες απείλησαν για δεύτερη φορά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Γιαν Εμβιλά. Ο Γάλλος μέσος βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μαρτίνς έκανε τις πρώτες του αλλαγές στο παιχνίδι, βάζοντας τους Μαντί Καμαρά και Κώστα Φορτούνη στις θέσεις των Αβραάμ και Μπρούμα.

Στο 63’ ο ΠΑΟΚ πέτυχε δεύτερο γκολ και πάλι από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Ελ Καντουρί έκανε την κάθετη πάσα στον Σέρβο, αυτός τραβήχτηκε πλάγια, πέρασε τον Σα και σε κενή εστία έκανε το 2-0.

Νέες αλλαγές

Τρία λεπτά μετά το δεύτερο γκολ του Ζίβκοβιτς, ο Πάμπλο Γκαρσία έκανε την πρώτη του αλλαγή, με τον τεχνικό του Δικεφάλου να βάζει τον Αμρ Ουάρντα στη θέση του Ελ Καντουρί. Στο 70’ ο Ζίβκοβιτς τραυματίστηκε και δευτερόλεπτα αργότερα ο Ουρουγουανός τον αντικατέστησε με τον Τζόλη. Λίγο αργότερα, ο Λατινοαμερικάνος προπονητής του ΠΑΟΚ έβαλε και τον Κρμεντσικ αντί του Σβιντέρσκι.

Αλλαγή έκανε και ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο να περνάει στον αγωνιστικό χώρο τον Ματιέ Βαλμπουενά αντί του Ρέαμπτσιουκ. Στο 78’ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Μπάμπα την τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ. Ο Μασούρας πλάσαρε από πλάγια θέση, ο Πασχαλάκης απέκρουσε με το δεξί χέρι, η μπάλα στρώθηκε ξανά στον διεθνή μεσοεπιθετικό, αυτός προσπάθησε να δώσει στον Ελ Αραμπί, αλλά ο Μπάμπα τελευταία στιγμή έβαλε το πόδι του και απομάκρυνε.

Αυτή ήταν η τελευταία φάση στο ματς για τον Μασούρα, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Ούγκο Κάιπερς. Στο 82’ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του και ο Πάμπλο Γκαρσία, με τον Ουρουγουανό να βάζει τους Βαρέλα και Τσιγγάρα στις θέσεις των Βιεϊρίνια και Σβαμπ. Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πετύχει το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (Βαρέλα 82′), Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Ντούγκλας, Σβαμπ (Τσιγγάρας 83′), Ρόντρίγκο, Α. Ζίβκοβιτς (Τζόλης 70′), Ελ Καντουρί (Ουάρντα 66′), Σφιντέρσκι (Κρμέντσικ 70′).

Ολυμπιακός: Σα, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος (Καμαρά 60′), Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ (Βαλμπουενά 70′), Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Μπρούμα (Φορτούνης 60′), Μασούρας (Κάιπερς 80′), Ελ Αραμπί.

Όσα είπε ο Μαρτίνς:

«Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε 4-5 κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρουμε και είμαστε ευχαριστημένοι από την εικόνα. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε ένα κακό ματς που δεν αντιπροσωπεύει τον Ολυμπιακό.

Να συγχαρούμε τον αντίπαλο. Νομίζω ότι η συγκέντρωσή μας ήταν σε πολύ καλό επίπεδο στο πρώτο μέρος αλλά όχι στο δεύτερο. Οποιοσδήποτε αντίπαλος θα μπορούσε να την εκμεταλλευτεί».