Ομοσπονδίες κατά της προεδρίας Ματαράγκα στο Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Ομοσπονδίες κατά της προεδρίας του Βασίλη Ματαράγκα από το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβουλίου (HANC) ενώ την ίδια ώρα, σύμφωνα με  ανακοίνωση Τύπου της οργάνωσης, που υπογράφεται από τον πρόεδρο Βασίλη Ματαράγκα και τον Γενικό Γραμματέα Παναγιώτη Μπαλτατζή, το απερχόμενο προεδρείο προσέφυγε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Βοστώνης καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της “εξέγερσης” των Ομοσπονδιών που ζητούν να τερματισθεί η πενταετής (5) περίοδος «εκλογικής απραξίας» στο HANC.

Υπενθυμίζεται ότι στην προσπάθειά του να αποφύγει την κριτική για τη μη διενέργεια εκλογών την τελευταία πενταετία, το προεδρείο του Ελληνοαμερικανού Εθνικού Συμβουλίου,  είχε στις αρχές Απριλίου υποχρεωθεί να αποφασίσει εκλογές για τις 9-10 Οκτωβρίου 2021, απόφαση η οποία, όμως, δεν ικανοποίησε τις εξεγερμένες ομοσπονδίες οι οποίες αξιούσαν τερματισμό της πολύχρονης προεδρίας Ματαράγκα (είχε εκλεγεί 26/10/2015) και εκλογές ¨εδώ και τώρα¨.  Έτσι,  χθες Σάββατο 24 Απριλίου 2021, ψήφισαν διαδικτυακά υπέρ της απομάκρυνσης της διοίκησης Ματαράγκα.

Λόγω του προχωρημένου της ώρας στις ΗΠΑ, πληρέστερο και ακριβέστερο ως προς τα πραγματικά περιστατικά,  ρεπορτάζ,  θα δημοσιεύσουμε αύριο Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021.

Η ανακοίνωση του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου έχει ως εξής:
«Το προεδρείο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου (HANC) βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει προς την Ομογένεια ότι κατέθεσε αίτημα προστασίας των δικαιωμάτων του προς Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Βοστώνης, απέναντι σε ομάδα ορισμένων ομογενών που προσπάθησαν παράνομα να υφαρπάξουν το όνομα και τις διαδικασίες του.
Η ομάδα αυτή επιχείρησε χρησιμοποιώντας τον τίτλο “HANC President’s Forum” να δημιουργήσει την εντύπωση ότι, ανάμεσα σε άλλα, έχει τον έλεγχο των εσωτερικών διαδικασιών του Εθνικού Συμβουλίου και μπορεί να προκηρύξει εκλογές. Και μάλιστα τη στιγμή κατά την οποία στις 5 Απριλίου το Εθνικό Συμβούλιο αποφάσισε να διεξαχθούν οι εκλογές στις 9-10 του ερχόμενου Οκτωβρίου. Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει σύντομα προκαταρκτική απόφαση προστασίας.
Ταυτόχρονα, το Εθνικό Συμβούλιο θα ήθελε να διαβεβαιώσει την Ομογένεια ότι οι πόρτες του παραμένουν ανοιχτές προς όλους τους οργανισμούς που έχουν τις προϋποθέσεις να είναι μέλη του, ακόμα και αυτούς που επιχείρησαν τη διάσπασή του. Είναι στο χέρι τους να απευθυνθούν προς τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου και να αιτηθούν τη συμμετοχή τους στις επικείμενες εκλογές με δύο βασικές προϋποθέσεις: Πρώτον, ότι θα έχουν καλύψει το σχετικά μικρό ποσό της οικονομικής τους συνδρομής προς το Εθνικό Συμβούλιο και, δεύτερον, ότι θα έχουν ολοκληρώσει την εκλογή ενός αντιπροσώπου τους στο Ε.Σ. σύμφωνα με το καταστατικό τους.
Για το Εθνικό Συμβούλιο δεν περισσεύει κανείς. Είμαστε όλοι χρήσιμοι στη νέα πορεία που θα ξεκινήσει σύντομα με στόχο την ανάδειξη των Ελληνικών εθνικών θεμάτων, όπως και των θεμάτων πολιτισμού της Ομογένειας και, πάνω από όλα, την προσπάθεια να ενταχθούν οι νεότερες γενιές Eλληνοαμερικανών στις κοινωνικές και πολιτικές δράσεις της Ομογένειας».