Ολυμπιακός: Ο επόμενος στόχος του Πέδρο Μαρτίνς

Aπό την ημέρα που ο Ολυμπιακός κατέκτησε και μαθηματικά το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα και 46ο της ιστορίας του, ο Πέδρο Μαρτίνς προσπαθεί να διατηρήσει την ισχύ της ομάδας, ενώ έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες αλλαγές που αφορούν και τη διάταξη (3-4-3) και κάποια πρόσωπα.

Δεν είναι εύκολο για τον Πορτογάλο προπονητή να κρατήσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, ωστόσο, όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα έχουν τη σημασία τους. Έχοντας ουσιαστικά μπροστά του 1+1 παιχνίδια με κίνητρο (ο ημιτελικός και πιθανότατα ο τελικός του Κυπέλλου), προσπαθεί να αξιοποιήσει όλα τα υπόλοιπα, προκειμένου να μοντάρει από τώρα την ομάδα των προκριματικών του επόμενου Champions League.

Πρώτα απ’ όλα το γεγονός ότι δουλεύει διάταξη με τρεις κεντρικούς αμυντικούς γίνεται ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Προκειμένου να θωρακίσει τα μετόπισθεν, μιας κι όπως λέει ένας από τους άγραφους νόμους του ποδοσφαίρου η επίθεση δίνει τις νίκες και η άμυνα τις… προκρίσεις. Από ‘κει και πέρα, ωστόσο, ορισμένες δοκιμές προσώπων δεν μπορούν και δεν γίνεται να περάσουν απαρατήρητες.

Ουσιαστικά η τεχνική ηγεσία δουλεύει τα εναλλακτικά σενάρια, προκειμένου να καλύψει πιθανές απώλειες στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου. Η επιλογή του Κρίστινσον στα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, δεν έγινε μόνο λόγω της… υπομονής του στη διάρκεια της σεζόν, αλλά κι επειδή ο Ζοζέ Σα στα 28 του και με μάνατζερ του Ζόρζε Μέντες, μπορεί να φέρει πρόταση για μεταγραφή. Κι επειδή αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα είναι εύκολο να μείνει συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του μέχρι να… φύγει, ο Μαρτίνς φροντίζει να έχει έτοιμο και τον… διάδοχο. Εννοείται ότι σε περίπτωση αποχώρησης του Σα θα αποκτηθεί άλλος ξένος κίπερ, αλλά ο Ισλανδός που έχει δουλέψει έναν χρόνο στο “στρατόπεδο” των πρωταθλητών είναι λογικό να έχει προβάδισμα.

Δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι στα τελευταία παιχνίδια βρίσκεται συχνά στον πάγκο ο Μαντί Καμαρά και παίρνει χρόνο ο Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος, μάλιστα, κινείται στα ίδια περίπου τετραγωνικά στο γήπεδο. Ο διεθνής μέσος από τη Γουινέα, επίσης, έχει υψηλό market, ενώ κράτησε αποστάσεις και από τον μέχρι πρότινος ατζέντη του, Πιέρ Ισά, προσδοκώντας στην καλή πρόταση που θα του ανοίξει την πόρτα για το επόμενο μεγάλο βήμα. Στο ενδεχόμενο, λοιπόν, η επόμενη σεζόν να ξεκινήσει με τον Μπουχαλάκη και τον Εμβιλά ως τους μοναδικούς κεντρικούς χαφ, ο κόουτς ετοιμάζει και τον συμπατριώτη του που μπορεί να εξελιχθεί σε μια αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή.

Για το κέντρο της άμυνας και για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Ρούμπεν Σεμέδο, δουλεύεται ήδη η λύση του Χοσέ Χολέμπας ως αριστερού στόπερ, με τον Σωκράτη και τον Μπα δίπλα του. Λογικά στην παρέα θα προστεθεί και ο πιτσιρικάς Μάρκοβιτς, ο οποίος θα καλύψει το κενό του Αβραάμ Παπαδόπουλου που εκτός απροόπτου θα αποχωρήσει από τη δράση. Μην ξεχνάμε πως μέχρι να… ξαναφύγει θα ξεκινήσει προετοιμασία στα παλιά λημέρια και ο Παπ Αμπού Σισέ, ενώ και ο Δημήτρης Σιόβας παραδέχθηκε πως για την επιστροφή στον Ολυμπιακό είναι αρκετό ένα προεδρικό τηλεφώνημα, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίος.

Τέλος, αναφορικά με τον Μπρούμα και τις δυσκολίες που συνοδεύουν την πιθανότητα παραμονής του, όπως σας έχει ενημερώσει σχετικά το SPORT 24, δεν είναι τυχαίο ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει επαναφέρει για τα καλά στο αρχικό σχήμα τον Γιώργο Μασούρα που ταιριάζει γάντι στο 3-4-3, ενώ δουλεύει πολύ και τον Κώστα Φορτούνη, προκειμένου να είναι έτοιμος για το νέο ρόλο όταν έρθει η ώρα.

Εν ολίγοις, όλα όσα δοκιμάζει ο Πορτογάλος τεχνικός, δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις ευκαιρίες που πιστεύουν πολλοί ότι χρωστάει σε κάποιους παίκτες, αλλά κυρίως με το μυαλό στο… αύριο. Η ομάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη με τις όποιες προσθαφαιρέσεις για τα κρίσιμα ματς του καλοκαιριού, ενώ είναι δεδομένο ότι ο Μαρτίνς δεν βιάζεται να βάλει τους νέους στο κόλπο, εκτός κι αν πρόκειται για κάτι πολύ σπέσιαλ όπως έγινε τα τελευταία δύο χρόνια με τον Σεμέδο και τον Εμβιλά αντίστοιχα.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τα σενάρια που κυκλοφόρησαν σχετικά με πιθανό ενδιαφέρον της Αλ Χιλάλ για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, καλά ενημερωμένες πηγές ξεκαθαρίζουν πως δεν τίθεται θέμα να διακοπεί το συμβόλαιό του για την επόμενη σεζόν, εκτός κι αν προκύψει κάποια πολύ δυνατή πρόταση από Αγγλία μεριά, ενδεχόμενο που δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες στην παρούσα φάση…

Πηγή: sport24.gr