Το LAGFF αποχαιρετά την Ολυμπία Δουκάκη

Το Ελληνικό φεστιβάλ του Λος Αντζελες ξεκινάει σε λίγες ημέρες, για 15η συνεχή χρονιά.

Με αφορμή τον θάνατο της βραβευμένης ομογενούς ηθοποιού Ολυμπίας Δουκάκη, οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ εξέδωσαν ανακοίνωση όπου αναφέρουν: «Με μεγάλη μας λύπη μάθαμε τα νέα για τον χαμό της Ολυμπίας Δουκάκη το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Μια μεγάλη ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός, ακτιβίστρια, αλλά και νικήτρια Οσκαρ, η Ολυμπία ήταν ξεχωριστή. Το Φεστιβάλ είχε το προνόμιο να την έχει μέλος στο Συμβουλευτικό Συμβούλιο αλλά και στην παρουσίαση του ντοκιμαντέρ ‘Ολυμπία’ το 2018, όπου απέσπασε το βραβείο κοινού ‘Ορφέας’. Η ξεχωριστή της παρουσία, η έμπνευσή της και η ομορφιά της φώτιζε τον κόσμο που ζούσε. Θα μας λείψει και θα την θυμόμαστε πάντα».

Το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει 64 ταινίες, ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους από παραγωγούς σε όλο τον Κόσμο, χωρισμένες σε επτά θεματικές συλλογές. Ολες οι ταινίες θα είναι ανοιχτές στο κοινό με ένα πάσο αξίας 60 δολαρίων από τις 10 έως τις 30 Μαϊου. Οι συλλογές χωρίζονται σε «Πραγματικότητα και Φαντασία», «Ιστορία και Παράδοση», «Αγαπημένες προβολές», «Εξαιρετικές προβολές», «Κινούμενα σχέδια για όλη την οικογένεια».

Μερικές από τις ταινίες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ είναι το «Green Sea» της Αγγελικής Αντωνίου, η οποία το 2008 είχε αποσπάσει το βραβείο «Ορφέας» καλύτερου φιλμ και καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Eduart».

Η ταινία «Tailor» της Σόνια Λίζα Κέντερμαν. Το 2014 είχε συμμετάσχει με το φιλμ μικρού μήκους «Νικολέτα».

«Being Present» είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ του Ελληνα δημοσιογράφου Γιώργου Αυγερόπουλου, το οποίο έχει ως θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας μετά από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης στη χώρα.

Το 2015 κέρδισε το βραβείο «Ορφέας» για το καλύτερο ντοκιμαντέρ με τίτλο «AGORA. From Democracy to markets».

Το ντοκιμαντέρ «Seven minutes of soul», του Πάνου Βλάχου, είναι μια έρευνα και ένα ταξίδι στο παρελθόν για το πώς διεξήχθηκαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα.

Πηγή:ekirikas.com