Το «Europa» επιστρέφει για δύο δωρεάν προβολές στην GNO TV

Φωτο Ε. Ζαχαροπούλου

Η παράσταση «Europa», βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του αιρετικού Δανού σκηνοθέτη Λαρς φον Τρίερ, επιστρέφει στην GNO TV για δύο δωρεάν προβολές στις 7 και 8 Μαΐου 2021 στις 21.00.

Η θεατρική μεταφορά του Europa φέρει την υπογραφή του Κώστα Παπακωστόπουλου, διακεκριμένου σκηνοθέτη, ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή του Ελληνογερμανικού Θεάτρου, το οποίο γιορτάζει 30 χρόνια δημιουργικής πορείας στη Γερμανία.

Τοποθετημένη χρονικά στα ερείπια της κατεστραμμένης Γερμανίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στη λεγόμενη Stunde Null, η Europa (1991), η τρίτη κατά σειρά ταινία του Λαρς φον Τρίερ μετά το Στοιχείο του εγκλήματος και το Epidemic, παρουσιάζει μέσα από ένα αλληγορικό ταξίδι τις επίπονες προσπάθειες για την ανοικοδόμηση μιας νέας Ευρώπης πάνω στις στάχτες που άφησε το βίαιο παρελθόν της.

Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ένας νεαρός ιδεαλιστής, γερμανοαμερικανικής καταγωγής, που έρχεται στη Γερμανία το 1945 και άθελά του γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα: τους φανατικούς ναζί, τους λεγόμενους «Werwolf», και τις μυστικές αμερικανικές υπηρεσίες.

Το Europa, το οποίο αποτελεί συμπαραγωγή του Ελληνογερμανικού Θεάτρου με την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, θα είναι διαθέσιμο δωρεάν μέσω του nationalopera.gr/GNOTV αποκλειστικά για το ελληνικό κοινό.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στα γερμανικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Στις 7 και 8 Μαΐου

Ώρα προβολής: 21.00