ΜΠΑΣΚΕΤ Το τεράστιο κίνητρο των Μιλγουόκι Μπακς γι’ αυτό που ουδείς έχει καταφέρει στην ιστορία του ΝΒΑ

Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ θα ήθελε να ξεκουράσει κάποιους σημαντικούς παίκτες στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου, στο Σικάγο απέναντι στους Μπουλς, όμως οι Μπακς βρίσκονται μια ανάσα πριν από ένα ρεκόρ που ουδείς έχει πετύχει στην ιστορία του ΝΒΑ.

Μια Λίγκα επτά δεκαετιών, μια Λίγκα με εκατοντάδες ρεκόρ που κατά καιρούς καταρρίπτονται και με μια επίδοση που δεν έχει γραφτεί ποτέ έως σήμερα.

Το ΝΒΑ δεν έχει ζήσει αήττητη πορεία ομάδας στη division της σε μία σεζόν, με τους Μπακς να έχουν την ευκαιρία να γράψουν φέτος με χρυσά γράμματα το όνομά τους στα… κιτάπια του πρωταθλήματος καθώς μετά από την εκτός έδρας νίκη επί των Ιντιάνα Πέισερς τα ξημερώματα της Παρασκευής (14/5) έκαναν το 11-0 στη Central Division, με ένα θετικό αποτέλεσμα να μένει για να γραφτεί η σπουδαία επίδοση.

Το Μιλγουόκι του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα παίξει τα ξημερώματα της Δευτέρας (17/5) στο Σικάγο απέναντι στους πιθανότατα αδιάφορους Μπουλς και με νίκη θα γίνει ο πρώτος οργανισμός που θα ολοκληρώσει αγωνιστική περίοδο αήττητος απέναντι στις ομάδες της ίδιας division. Δεν το έκαναν ούτε οι Μπουλς των 72 νικών (24-4), δεν το έκαναν ούτε οι Γουόριορς των 73 (15-1), όσο απίθανο κι αν ακούγεται.

Δεν είναι σίγουρο ότι ο Μάικ Μπουντενχόλζερ θα πάει στο 72ο και τελευταίο ματς της regular season με φουλ ρόστερ, είναι πιθανό να παίξει στο ρελαντί, να ξεκουράσει παίκτες για να μη ρισκάρει, σίγουρα πάντως το κίνητρο γι’ αυτό το ρεκόρ είναι μεγάλο από τη στιγμή που ουδείς έχει καταφέρει κάτι παρόμοιο στην ιστορία του ΝΒΑ.

Πριν από το ματς στο Σικάγο, οι Μπακς θα υποδεχθούν τους Χιτ (ξημερώματα Κυριακής στις 03:00) που όμως ανήκουν στην Southeast Division. Ίσως ο Μπουντενχόλζερ δώσει σε αυτό το ματς ανάσες σε κάποιους, ώστε να μειώσει και το κενό ανάμεσα στον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου και τον πρώτο των playoffs (22/5).

Για την ιστορία, στη Centran Division συμμετέχουν οι Μπακς, οι Πέισερς, οι Μπουλς, οι Καβαλίερς και οι Πίστονς. Η ομάδα της Ιντιανάπολις έχει 7-5, εκείνη του Σικάγο 6-5, αυτή του Κλίβελαντ 4-8 και τέλος το Ντιτρόιτ μία νίκη σε 12 αγώνες.

Photo credits: 2021 AP Photo/Aaron Gash

Πηγή: sport24.gr