Ανοικτά προαιρετικά σήμερα Κυριακή τα καταστήματα -Το ωράριο λειτουργίας

Τη δυνατότητα να λειτουργήσουν την Κυριακή 23 Μαΐου έχουν τα καταστήματα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, που ισχύουν από τις 14 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 24 Μαΐου και ώρα 6:00.

Η απόφαση αφορά στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία) φαρμακεία, βενζινάδικα, καθαριστήρια, pet shop, και καταστήματα καπνικών και ατμιστικών προϊόντων και το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 μέχρι τις 22:30 με εξαίρεση την παράδοση delivery, που ισχύει μέχρι τη 1 τη νύχτα, και τα φαρμακεία και τα πρατήρια που λειτουργούν με βάση τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Για τα λιανεμπορικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων (mall), των εκπτωτικών χωριών, των καταστημάτων εντός καταστήματος, τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και τα κομμωτήρια, επίσης επιτρέπεται η λειτουργία τους την προσεχή Κυριακή. Το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
Πηγή: iefimerida.gr