Σάββας Αναστασιάδης: Αγκαλιάζουμε όλους τους Έλληνες της Οικουμένης

Αθήνα.- Με δήλωσή του στην Panhellenic Post ο Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, Βουλευτής ΝΔ Β΄Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης σχολιάζει την μην συγκέντρωση 200 ψήφων στο Νομοσχέδιο για την άρση των περιορισμών στην διευκόλυνση να ψηφίζουν οι Απόδημοι Έλληνες Ψηφοφόροι από τον Τόπο κατοικίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι το Ν/Σ που κατέθεση η Κυβέρνηση συγκέντρωσε 190 ψήφους (ΝΔ,, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση). Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ 25.

Η δήλωση

<<Δυστυχώς για μια ακόμα φορά ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το μικροκομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό. Γιατί η δυνατότητα συμμετοχής των εκτός επικρατείας εκλογέων από τον τόπο κατοικίας τους, χωρίς όρους, αποτελεί εθνική αναγκαιότητα. Τον Νοέμβριο του 2019 έγινε ένα μεγάλο βήμα αλλά δεν ήταν ολοκληρωμένο αφού οι όροι που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσει το νομοσχέδιο απέκλειαν ένα μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων του εξωτερικού να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα. Πρόθεση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ήταν και είναι αυτό να γίνει χωρίς περιορισμούς γι αυτό και έδωσε δεύτερη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να απαλλαγεί από αυτό το βάρος. Για μία ακόμα φορά όμως ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε πως δεν επιθυμεί τη συμμετοχή των αποδήμων στις εθνικές εκλογές και φυσικά φέρει ακέραια την ευθύνη.

Εμείς τους προσπερνάμε κοιτάζοντας μπροστά και αγκαλιάζοντας όλους τους Έλληνες της Οικουμένης.

Σάββας Αναστασιάδης

Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς

Βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης>>