Χανιά: Σοκ από τον θάνατο της 11χρονης που είχε εξαφανιστεί

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τον θάνατο του 11χρονου κοριτσιού, στα Χανιά, μία υπόθεση που έχει “παγώσει” το πανελλήνιο τις τελευταίες ώρες. Η ανήλικη, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από το βράδυ της Τρίτης, όταν έφυγε από το σπίτι της, βρέθηκε νεκρή στην παραλία των Αγίων Αποστόλων, σήμερα το απόγευμα. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το κοριτσάκι έπεσε από μεγάλο ύψος στα βράχια και σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρό το κοριτσάκι, μετέβη και ο ιατροδικαστής Γιώργος Μυλωνάκης ο οποίος, σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, απεφάνθη ότι δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, κάτι που εξαρχής, είχε αποκλείσει και η αστυνομία.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το mega, το σημείο όπου βρέθηκε νεκρό το κορίτσι, βρίσκεται σε απόσταση μόλις 10-15 λεπτών από το σπίτι της και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Μεγάλο ερώτημα αποτελεί το πώς η 11χρονη, μαθήτρια δημοτικού σχολείου, βρέθηκε στη συγκεκριμένη παραλία και κάτω από ποιες συνθήκες έπεσε από μεγάλο ύψος στα βράχια, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανόν, οι αρχές να προχωρήσουν σε μία κάποιου είδους “αναπαράσταση” σε μία προσπάθεια να πέσει φως στις συνθήκες θανάτου του κοριτσιού.

ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο από την τελευταία βόλτα της:

Στο βίντεο το μικρό κορίτσι φαίνεται να περπατάει μόνο του στον δρόμο προς τους Αγίους Αποστόλους και καταγράφεται από κάμερες ασφαλείας επιχείρησης που βρίσκεται στην περιοχή. Η ώρα είναι λίγο μετά τις 20:00 και το κορίτσι κρατάει μια τσάντα σουπερμάρκετ.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η 11χρονη εξαφανίστηκε από την περιοχή του Μακρύ Τοίχου Χανίων, περίπου στις 8 το βράδυ της Τρίτης, όταν βγήκε για περίπατο και δεν επέστρεψε στο σπίτι της, με αποτέλεσμα να την αναζητήσει η μητέρα της. Σύμφωνα με το “Χαμόγελο του Παιδιού”, η μητέρα της 11χρονης δήλωσε σήμερα το πρωί την εξαφάνιση της 11χρονης στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων. Στις έρευνες για τον εντοπισμό της ανήλικης συμμετείχαν αστυνομικοί, πυροσβέστες και εθελοντές. Έπειτα από τεράστια κινητοποίηση, η ανήλικη βρέθηκε νεκρή στην παραλία των Αγίων Αποστόλων, σχεδόν ένα 24ωρο μετά, το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι εντόπισε νεκρό ένας περιπατητής που βρέθηκε στην περιοχή.

Η ανακοίνωση από το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Με ανάρτηση στα social media, το “Χαμόγελο του Παιδιού” ενημερώνει ότι η 11χρονη Ιωάννα, δυστυχώς βρέθηκε νεκρή και δημοσιεύει το χρονικό της εξαφάνισης. Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η μητέρα του κοριτσιού ενημέρωσε σήμερα το πρωί την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων για την εξαφάνιση της κόρης της και στις 12 το μεσημέρι ενημερώθηκε και το “Χαμόγελο του Παιδιού” που έκρινε την εξαφάνιση εξαιρετικά κρίσιμη και απαραίτητη την ενεργοποίηση του Amber Alert Hellas.

Αναλυτικά:

“Με μεγάλη θλίψη σας ενημερώνουμε ότι η 11χρονη Ιωάννα βρέθηκε νεκρή.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους της.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι στη διάθεση όλων για να στηρίξει τους δικούς της ανθρώπους.

Παρακάτω θα βρείτε το χρονικό της εξαφάνισης, με την ευχή να μην υπάρξει άλλο παιδί με αυτό το τραγικό τέλος.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

25/5/2021 και ώρα 8:00μ.μ. η 11χρονη έφυγε για βόλτα από το σπίτι της

Δεν επέστρεψε. Η μητέρα της, την αναζήτησε.

26/5/2021 και ώρα πρωινή η μητέρα δήλωσε την εξαφάνιση της 11χρονης στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων

12:00μ.μ «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έκρινε την εξαφάνιση εξαιρετικά κρίσιμη και απαραίτητη την ενεργοποίηση του Amber Alert Hellas.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» επικοινώνησε με το Τμήμα Αναζητήσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας την άμεση ενεργοποίηση του Amber Alert Hellas

Ξεκίνησε η διαδικασία ενεργοποίησης της Ομάδας Θανάσης Μακρής για την αναζήτηση του παιδιού στην περιοχή.

Από αρμόδιους της ΕΛ.ΑΣ. προτάθηκε να περιοριστούμε στη δημοσιότητα, καθώς ήταν σε εξέλιξη έρευνες και δεν κρίθηκε απαραίτητη η ενεργοποίηση.

Κατόπιν δικής μας παρέμβασης υπήρξε επικοινωνία του Τμήματος Αναζητήσεων με τον Εισαγγελέα Χανίων και συνάντηση του Εισαγγελέα με τον Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων. Η συνάντηση διήρκησε πολύ.

16:00μ.μ. Λάβαμε την προφορική έγκριση για την ενεργοποίηση του Amber Alert.

Ξεκίνησε η διαδικασία ενεργοποίησης του Amber.

16:45 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε από δημοσίευμα ότι το παιδί βρέθηκε νεκρό.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

17:45 Η μητέρα ενημερώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

18:00 Κοινωνικός Λειτουργός του Χαμόγελου βρίσκεται στην διάθεση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων για να βρεθεί δίπλα στη μητέρα και στα άλλα δύο παιδιά της”.

Πηγή:enikos.gr