Καλιφόρνια: 8 νεκροί από την ένοπλη επίθεση στο Σαν Χοσέ

Ο φερόμενος ως δράστης της πολύνεκρης ένοπλης επίθεσης στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια αυτοκτόνησε, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

«Γνωρίζω με βεβαιότητα πως όταν ο ύποπτος συνειδητοποίησε ότι υπήρχαν στο σημείο δυνάμεις επιβολής του νόμου, αυτοκτόνησε», δήλωσε η σερίφης της κομητείας Σάντα Κλάρα, Λόρι Σμιθ σε συνέντευξη τύπου.

Ο φερόμενος ως δράστης μπήκε στο αμαξοστάσιο και άνοιξε πυρ, όπως είχε αναφέρει μετά το συμβάν το γραφείο του σερίφη της κομητείας με αποτέλεσμα να σκοτώσει τουλάχιστον 8 άτομα και να τραυματίσει πολλούς ανθρώπους που ήταν εκεί.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι μέχρι στιγμής οι νεκροί είναι οκτώ. Και ένας ύποπτος είναι νεκρός», δήλωσε λίγο μετά το συμβάν ο Ράσελ Ντέιβις, αναπληρωτής σερίφης της κομητείας της Σάντα Κλάρα, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Το τραγικό συμβάν συνέβη χθες το απόγευμα σε σιδηροδρομικό αμαξοστάσιο που διαχειρίζεται η αρχή μεταφορών της Σάντα Κλάρα (Valley Transportation Authority (VTA) και το οποίο βρίσκεται κοντά στο κεντρικό αεροδρόμιο της πόλης.