Εκστρατεία για την εγγραφή Αποδήμων Ελλήνων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους

Εκστρατεία για την εγγραφή Αποδήμων Ελλήνων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού εγκαινιάζει μία  νέα πρωτοβουλία Ελλήνων και Ελληνίδων της Νέας Γενιάς, οι “Προοδευτικοί Απόδημοι“,  με σκοπό να ενισχύσουν την προοδευτική συμμετοχή στις ερχόμενες εκλογές. Όπως αναφέρουν, “σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας, επιλέγουμε να συμβάλλουμε και εμείς στην ενημέρωση των συμπατριωτών μας για την εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού“. Στόχος τους, όπως οι ίδιοι τον προσδιορίζουν “μια νέα, προοδευτική πλειοψηφία στην Βουλή των Ελλήνων στις επόμενες Εθνικές εκλογές“…

Εξηγούν, μάλιστα, πως, “το Brain Drain και η αντιστροφή του, η οικονομική κρίση και η ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, οι νέοι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί, η δημοκρατική λειτουργία του κράτους και η αξιοκρατία, είναι μερικές από τις μεγάλες προκλήσεις για τη Νέα Γενιά και για το μέλλον της χώρας μας, που τοποθετούμε ψηλά στην ατζέντα μας. Με την δημοσιοποίηση της καμπάνιας μας -προσθέτουν- απευθύνουμε δημοκρατικό κάλεσμα σε κάθε προοδευτικό Έλληνα και Ελληνίδα εκτός των συνόρων της χώρας που επιθυμεί να συνδράμει για την διαμόρφωση μιας Νέας, Προοδευτικής Ελλάδας!”

Υπενθυμίζεται ότι στις επόμενες εκλογές ή δημοψήφισμα, ένα -μικρό- μέρος των Ελλήνων του εξωτερικού θα έχουν για πρώτη φορά το δικαίωμα να ψηφίζουν από τις χώρες διαμονής τους.
Η “Προοδευτικοί Απόδημοι” φιλοδοξούν μέσα από τις σελίδες της οργάνωσης οι Απόδημοι να ενημερωθούν “για το πώς θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στις μεγάλες αποφάσεις που αφορούν την πατρίδα μας. Σκοπός μας η ενημέρωση και η κινητοποίηση των προοδευτικών Ελλήνων και Ελληνίδων σε όλο τον κόσμο ώστε να δυναμώσουμε την προοδευτική συμμετοχή.
Αν συμφωνείς με το σκοπό μας, υπέγραψε την πρωτοβουλία μας και ένωσε τις δυνάμεις σου με εμάς για μια Νέα, Προοδευτική Ελλάδα!
http://apodimoi.org/

Να σημειωθεί ότι για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού και για την ψήφο από το εξωτερικό,  απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατάθεση αίτησης στην πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο 4648/2019 για την διευκόλυνση των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού, δικαίωμα αίτησης έχουν όσες και όσοι τα τελευταία 35 χρόνια έχουν ζήσει δύο χρόνια στην Ελλάδα και έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση Ε1 ή Ε2 ή Ε3 ή Ε9 είτε το τρέχον είτε το προηγούμενο φορολογικό έτος.

Επίσης οι Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν εκτός Ελλάδας έχουν και αυτοί δικαίωμα συμμετοχής.