Έκθεση ΗΠΑ για UFO: Κανένα στοιχείο, αλλά κάποια φαινόμενα δεν εξηγούνται

Αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών δεν εντόπισαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα εναέρια φαινόμενα τα οποία παρατήρησαν πιλότοι του Ναυτικού τα τελευταία χρόνια σχετίζονται με διαστημικά σκάφη εξωγήινων, αλλά εξακολουθούν να μην μπορούν να εξηγήσουν κάποιες ασυνήθιστες κινήσεις που προβλημάτισαν επιστήμονες και τον στρατό, σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους οι οποίοι έλαβαν ενημέρωση για τα ευρήματα που περιλαμβάνονται σε μια πολυαναμενόμενη έκθεση του Πενταγώνου.

Η έκθεση διαπιστώνει ότι η συντριπτική πλειονότητα για περισσότερα από 120 περιστατικά που κατεγράφησαν τις τελευταίες δύο δεκαετίες δεν προήλθε από προηγμένη τεχνολογία του στρατού ή της κυβέρνησης των ΗΠΑ, όπως ανέφεραν οι αξιωματούχοι, σύμφωνα με τους New York Times.

Αυτή η διαπίστωση φαίνεται να μειώνει την πιθανότητα οι πιλότοι του Ναυτικού, που ανέφεραν ότι είδαν «ανεξήγητα» αεροσκάφη, να είχαν έρθει αντιμέτωποι με προγράμματα τα οποία επιθυμούσε να κρατήσει κρυφά η κυβέρνηση.

Ωστόσο, αυτό είναι το μοναδικό ξεκάθαρο εύρημα της απόρρητης έκθεσης, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Και ενώ μια επικείμενη μη απόρρητη εκδοχή της έκθεσης, η οποία αναμένεται να κατατεθεί στο Κογκρέσο έως τις 25 Ιουνίου, θα παρουσιάσει λίγα ακόμη καθαρά συμπεράσματα, ανώτεροι αξιωματούχοι αναγνώρισαν πως η ίδια η ασάφεια των ευρημάτων, δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποκλείσει οριστικά θεωρίες περί εξωγήινων διαστημόπλοιων.

Η αγωνία Αμερικανών που δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (UFO) έχει ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες εν αναμονή της δημοσιοποίησης της έκθεσης του Πενταγώνου. Η έκθεση αναγνωρίζει ότι πολλά ζητήματα σχετικά με τα φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί είναι δύσκολο να εξηγηθούν, συμπεριλαμβανομένης της επιτάχυνσης και των κινήσεών τους.

Μια πιθανή εξήγηση -ότι τα φαινόμενα θα μπορούσαν να είναι μετεωρολογικά μπαλόνια ή άλλα μπαλόνια έρευνας- δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Η τελική έκθεση θα περιλαμβάνει επίσης ένα απόρρητο παράρτημα, ανέφεραν οι αξιωματούχοι. Ενώ το παράρτημα δεν θα περιέχει κανένα στοιχείο που να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα φαινόμενα σχετίζονται με ξένα διαστημόπλοια, οι αξιωματούχοι αναγνώρισαν ότι το γεγονός ότι δεν θα δημοσιευθεί στο κοινό, είναι πιθανό να συνεχίσει να τροφοδοτεί εικασίες ότι η κυβέρνηση έχει μυστικά δεδομένα για επισκέψεις εξωγήινων στη Γη.

Πολλά από τα περισσότερα από 120 περιστατικά που εξετάστηκαν στην έκθεση προέρχονται από μαρτυρίες προσωπικού του Ναυτικού, ανέφεραν αξιωματούχοι. Η έκθεση εξετάζει επίσης περιστατικά που αφορούσαν ξένους στρατιωτικούς τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Για παράδειγμα, οι πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού έρχονταν συχνότερα αντιμέτωποι με αυτά τα φαινόμενα. Μάλιστα, σε μια περίπτωση, εμφανίζονταν παράξενα αντικείμενα καθημερινά από το καλοκαίρι του 2014 έως το Μάρτιο του 2015, στην Ανατολική Ακτή. Οι πιλότοι δήλωσαν στους ανωτέρους τους ότι τα αντικείμενα δεν φαίνεται να είχαν μηχανή ή εξατμίσεις, αλλά μπορούσαν να φτάσουν σε ύψος 30.000 ποδιών και είχαν υπερηχητικές ταχύτητες.

Το Υπουργείο Άμυνας συλλέγει τέτοιες αναφορές για περισσότερα από 13 χρόνια στο πλαίσιο ενός μυστικού Προηγμένου Προγράμματος Αναγνώρισης Απειλών στην Αεροναυπηγική στο Πεντάγωνο.

Το πρόγραμμα ανέλυσε δεδομένα ραντάρ, βίντεο και λογαριασμούς που παρέχονται από πιλότους και ανώτερους αξιωματικούς του Ναυτικού.

Αξιωματούχοι ανέφεραν στην έκθεση ότι εξέτασαν επίσης βίντεο που δείχνει ένα λευκό οβάλ αντικείμενο που περιγράφεται ως γιγαντιαίο Tic Tac, που αντιμετώπισαν δύο μαχητικά αεροσκάφη του Ναυτικού στα ανοικτά των ακτών του Σαν Ντιέγκο το 2004.

Σε αυτό το περιστατικό, οι πιλότοι ανέφεραν αλληλεπίδραση με το σκάφος, η οποία διήρκεσε αρκετά λεπτά. Σε ένα σημείο, το αντικείμενο εξαφανίστηκε, ένας από τους πιλότους, Cmdr. Ο David Fravor, είπε αργότερα σε συνέντευξή του στους The Times. «Επιταχύνθηκε τόσο, όσο κανένα άλλο αεροσκάφος που έχω δει», είπε.

Η έκθεση μελετά αυτό το περιστατικό, συμπεριλαμβανομένου του βίντεο που συνόδευε την αλληλεπίδραση. Η προέλευση του αντικειμένου, ανέφεραν οι αξιωματούχοι, είναι ακόμη άγνωστη.

Πηγή: New York Times/skai.gr