Εφέτης της Νέας Υόρκης η ομογενής Μάντλιν Σίγκα

Η Μάντλιν Σίγκα ανέλαβε καθήκοντα Εφέτη Δικαστή στην Πολιτεία Νέας Υόρκης μετά την ορκωμοσία της στο Oλμπανι από την επικεφαλής του Εφετείου, Τζάνετ ΝτιΦιόρε.

Μια από τους επτά δικαστικούς λειτουργούς του Εφετείου της Νέας Υόρκης, που αποτελεί το ανώτατο όργανο της Δικαιοσύνης σε πολιτειακό επίπεδο, αποτελεί πλέον η ομογενής Μάντλιν Σίγκα (Madeline Singas), μετά την επίσημη ορκωμοσία, λίγες ώρες μετά την υπερψήφισή της από την Πολιτειακή Γερουσία.Την κ. Σίγκα όρκισε η επικεφαλής δικαστής του Εφετείου, Τζάνετ Ντι Φιόρε (Janet DiFiore), παρουσία του συζύγου και των παιδιών της, σε μια ξεχωριστή στιγμή, τόσο για την ίδια, όσο και για την ελληνοαμερικανική κοινότητα. %PHOTO2%Υπενθυμίζεται ότι η Μάντλιν Σίγκα επιλέχθηκε και προτάθηκε από τον Κυβερνήτη Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο (Andrew Cuomo) και πέρασε επιτυχώς από την αξιολόγηση της Πολιτειακής Γερουσίας με ψήφους 37 υπέρ έναντι 26 κατά. Οι διαρροές από το Δημοκρατικό Κόμμα, από το οποίο προέρχεται, έφτασαν τις 10, η «ψαλίδα» της προτίμησης όμως παρέμεινε ανοικτή, καθώς στηρίχθηκε και από 4 Ρεπουμπλικανούς.Με την αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος να αντιτίθεται στην υποψηφιότητα της Σίγκα και να θεωρεί πως θα έπρεπε να επιλεγεί ένας νομικός με ειδικότητα στην υπεράσπιση -καθώς πιστεύει ότι η σύνθεση του Εφετείου κλίνει προς την κατηγορούσα Αρχή- ο Κουόμο, μέσω εκπροσώπου του, υπεραμύνθηκε της επιλογής της Σίγκα.

«Η επιλογή της προήλθε από τη λίστα μιας εξειδικευμένης δικαστικής επιτροπής, η οποία έκρινε ότι έχει τα προσόντα. Τα προσόντα και τα πλεονεκτήματά της εγκρίθηκαν, εν τέλει, από την Πολιτειακή Γερουσία», ανέφερε εκ μέρους του Κουόμο ο Ριτς Ατζοπάρντι (Rich Azzopardi), χαρακτηρίζοντας τις αιτιάσεις ότι επιλέγει δικαστικούς με προσωπικά κριτήρια ως «ανόητες θεωρίες συνωμοσίας».

Το εγκώμιο της Σίγκα έπλεξε και η διάδοχός της στη Γενική Εισαγγελία της κομητείας του Νάσο -και επί χρόνια στενή συνεργάτιδά της- Τζόις Μπράουν (Joyce Brown), η οποία την χαρακτήρισε «μέντορα» για την ίδια.

«Πάντα θαύμαζα τον επαγγελματισμό, την ηθική, τα κριτήρια, την ακεραιότητά της, τις Αρχές της και τον αδιάλειπτο σεβασμό για τα θύματα. Με δίδαξε πολλά στη δίωξη εγκλημάτων βίας από συντρόφους και μου έδειξε τον τρόπο για να βοηθήσω τους ανθρώπους που έχουν υποστεί αυτού του είδους την εγκληματική πράξη, από την διαδικασία της θεραπείας μέχρι την απονομή δικαιοσύνης», ανέφερε η Μπράουν, που θα ολοκληρώσει την εναπομείνασα θητεία της Σίγκα και θα διεκδικήσει εκ νέου τη θέση στις προσεχείς εκλογές.

Η θητεία της Εφέτη Μάντλιν Σίγκα, η οποία έχει τη βαθμίδα της «Αναπληρώτριας» (σ.σ. ιεραρχικός όρος που αφορά διοικητικά και όχι δικαστικά καθήκοντα) είναι 14ετής, με δυνατότητα ανανέωσης μετά το πέρας του χρονικού ορίου, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία.

Πηγή: Την είδηση δημοσιεύει η ομογενειακή εφημερίδα Εθνικός Κήρυξ της Νέας Υόρκης.