Δεν θα ισχύσουν τεκμήρια για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία

Τα τεκμήρια δεν θα ισχύσουν για το 2021 σε όσους έχουν πληγεί από την πανδημία, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι τα τεκμήρια είναι ένα μέσο που στοχεύει την φοροδιαφυγή και όχι την φορολογία.

Αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε πως η επικείμενη επίσκεψη της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα σχετίζεται με τους πόρους του.

Ο κ. Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι το σχέδιο που έχει καταρτίσει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση των πόρων αυτών, προβλέπει επενδύσεις ύψους περίπου 59 δις ευρώ την επόμενη πενταετία, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα και μεταξύ άλλων, την δημιουργία 200.000 μόνιμων θέσεων εργασίας και την αύξηση των μισθών.

Ερωτηθείς για τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ο κ. Σκυλακάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι αυτό που έγινε είναι να καταγραφούν οι πραγματικές αξίες των ακινήτων. Δεν μπορεί η φορολόγηση να γίνεται με πλασματικές τιμές πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας πως το κράτος δεν πρόκειται να εισπράξει περισσότερα χρήματα από τον νέο ΕΝΦΙΑ που θα προκύψει καθώς θα υπάρξουν αυξομειώσεις.