Ο Μακρόν δεν ξεκόλλαγε από τον Μπάιντεν

Εντύπωση έχει προκαλέσει – τουλάχιστον στα βρετανικά ΜΜΕ- ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν καθώς φαίνεται να έχει πέσει επάνω στον Τζο Μπάιντεν στην Σύνοδο Κορυφής της G7 παραβιάζοντας τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Ο Γάλλος πρόεδρος φρόντισε να δείξει στον Αμερικανό ομόλογό του την συμπάθειά του, περνώντας το χέρι του γύρω από την μέση του Τζο Μπάιντεν και ψιθυρίζοντάς στο αυτί του καθώς περπατούσαν στην παραλία.
Ο Γάλλος πρόεδρος έδειχνε να αδιαφορεί για τα μέτρα κοινωνικής απόστασης λόγω κορωνοϊού
Ο Γάλλος πρόεδρος έδειχνε να αδιαφορεί για τα μέτρα κοινωνικής απόστασης λόγω κορωνοϊού

Κάποιοι διπλωμάτες εξεπλάγησαν από την εγκαρδιότητα αυτή του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έδειχνε να αδιαφορεί τελείως για τους κανόνες προστασίας. «Είχε πέσει επάνω του» είπε ένας διπλωμάτης.
Ο προσεκτικός Μπόρις Τζόνσον και ο εγκάρδιος Εμανουέλ Μακρόν

Μάλιστα, όπως σημειώνει η Daily Mail, ήταν πολύ έντονη η αντίθεση με τη στάση του Μπόρις Τζόνσον και της συζύγου του Κάρι Σίμοντς, οι οποίοι ήταν διαρκώς πολύ προσεκτικοί ώστε να διατηρούν τις αποστάσεις τους στις χαιρετούρες με τους ηγέτες της G7. Μάλιστα, ο Μπόρις Τζόνσον που στα πρώτα στάδια της πανδημίας του κορωνοϊού έκανε χειραψίες με όλους, αδιαφορώντας για τις συστάσεις των ειδικών, τώρα φρόντιζε να υπενθυμίζει τους πάντες να χαιρετιούνται με τους ώμους αντί των χεριών.
Επιχείρηση… γοητεία από τον Εμανουέλ Μακρόν

Γενικότερα πάντως, κατά την πρώτη ημέρα της Συνόδου των G7 οι ηγέτες φρόντισαν να διατηρήσουν την κοινωνική απόσταση καθώς πόζαραν για την παραδοσιακή οικογενειακή φωτογραφία- με τον Βρετανό πρωθυπουργό να λέει στον Μακρόν πού να σταθεί. Όμως, καθώς ο Τζόνσον τους έδειξε το δρόμο για το εσωτερικό της Συνόδου Κορυφής, ο Εμανουέλ Μακρόν φάνηκε να εκμεταλλεύεται την ευκαιρία αγκαλιάζοντας τον Τζο Μπάιντεν, ξεκινώντας μάλιστα μια εγκάρδια συζήτηση.
Τζο Μπαίντεν Εμανουέλ Μακρόν
Οι δύο ηγέτες τα είπαν λίγο τετ-α-τετ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pzifer, φάνηκε να μην ενοχλείται πάντως από τον Γάλλο ομόλογό του.
Πηγή: iefimerida.gr