Η «ΝΥΤ» για τον Δρ Μπουρλά και όσα έχει μάθει από τη μητέρα του

Ο ομογενής Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Δρ. Αλβέρτος Μπουρλάς, ήταν μεταξύ των στελεχών των εταιρειών που μάχονται κατά του κορωνοϊού, τα οποία παραχώρησαν μια ειδική συνέντευξη στην εφημερίδα «New York Times», με κεντρικό θέμα τις μεγάλες συμβουλές των γονέων τους.

Ο Δρ Μπουρλάς, ο οποίος έχει μια ιδιαίτερη ιστορία, καθώς η πατρική του οικογένεια είχε επιβιώσει από το ξεκλήρισμα του εβραϊκού πληθυσμού της Θεσσαλονίκης, λόγω των Ναζί, θυμήθηκε τις διηγήσεις της μητέρας του, για ένα θέμα το οποίο για πολλές εβραϊκές οικογένειες ήταν ταμπού για δεκαετίες.

«Η μητέρα μου ήταν η νεότερη από τα 7 παιδιά.  Ζούσε κρυπτόμενη με την μεγαλύτερη αδερφή της για ένα χρόνο, αρχής γενομένης από το 1943. Όπως η Άννα Φρανκ, η μάνα μου δεν έπρεπε να βγει από το σπίτι. Αλλά ήταν έφηβη, δεν ακολουθούσε όλους τους κανόνες και μια μέρα, όταν βγήκε έξω, εντοπίστηκε, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή. Ήταν κοντά στο τέλος του πολέμου, όταν οι Γερμανοί δεν έστελναν πλέον τους Εβραίους στο Άουσβιτς. Αλλά ως αιχμάλωτη, χτυπήθηκε και έπεσε θύμα κακομεταχείρισης», αναφέρεται αρχικά ο Δρ Μπουρλάς.

Στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer τονίζει ότι η μητέρα του, μαζί με μια άλλη γυναίκα, γλύτωσαν το εκτελεστικό απόσπασμα την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή.  Παρόλα αυτά, προσπερνώντας το γεγονός ότι έφτασε κοντά στο θάνατο, έντυνε, ακόμη και αυτές τις στιγμές, με μια νότα θετικής σκέψης.

«Ποτέ δεν είπε ‘κοίτα τι έκαναν οι Γερμανοί σε εμένα’. Αυτό ήταν άσχετο. Δεν είπε ποτέ ‘όταν υπέφερα’. Εβαζε μια χιουμοριστική οπτική στα πράγματα για να μην νοιώθουμε τον τρόμο. Το πιο σημαντικό, οι ιστορίες ήταν γεμάτες από μηνύματα αισιοδοξίας», κατέληξε ο Δρ Μπουρλάς, προσθέτοντας ότι η μητέρα του πίστευε πως όλα μπορούν να συμβούν.

«Η μητέρα μου πίστευε ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα στην ζωή. Οτι υπάρχει πάντα τρόπος. Ο τρόπος μπορεί να μην είναι ξεκάθαρος στην αρχή, αλλά πάντα υπάρχει. Της χρωστάω πολλά λόγω αυτού. Είναι το πρότυπό μου».

Πηγή: ΝΥΤ.ekirikas.com