Νέα 24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, μύλος ξανά με τα πλοία

Την μετατροπή της στάσης εργασίας την ερχόμενη Τετάρτη, 16 Ιουνίου, σε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα ανακοίνωσε η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του κ. Χατζηδάκη», όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα, αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου την Τετάρτη στις 11:00 πμ, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το ″παρών″ τόσο στην Απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας. ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ» τονίζει στο κάλεσμά της η ΑΔΕΔΥ.

Nέα 24ωρη απεργία εξήγγειλαν και τα ναυτεργατικά σωματεία

Την ίδια ώρα, νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 και από τις 00:01 τα ξημερώματα έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα, εξήγγειλαν τα 13 ναυτεργατικά σωματεία, με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον της κινητοποίησης αναμένεται να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα στο πρωτοδικείο Πειραιά ο Σύνδεσμος των Ακτοπλόων(ΣΕΕΝ), η συζήτηση των οποίων αναμένεται να προσδιοριστεί πιθανότατα το πρωί της Τρίτης.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου, την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την κατάργηση του νόμου για τις οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων, ζητούν με ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις των ναυτεργατικών σωματείων της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων, της Πανελλήνιας Ένωση Μηχανικών Μ.Ε.Κ. Ε.Ν, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Οικονομικών Αξιωματικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων-Θαλαμηπόλων, της Πανελλήνιας Ένωσης Φροντιστών, της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Τροφοδοσίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Πρακτικών Πλοιάρχων & Κυβερνητών και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών M/S,Π/Κ & Ο/Γ Μικρών Αποστάσεων.

Η ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση στις 5:30 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

Κάλεσμα και από το ΠΑΜΕ

Οι προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για την απεργιακή συγκέντρωση στις 16 Ιούνη στο Σύνταγμα 10.30 π.μ., θα είναι όλες στις 10.00 πμ στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
  • Ομόνοια: ΟΒΣΑ και σωματεία αυτοαπασχολουμένων και ΕΒΕ, η ΟΓΕ, Σύλλογοι συνταξιούχων, Μαζικοί φορείς των δήμων της Αθήνας
  • Πλατεία Κοραή: Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα Φοιτητών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ

Και για την συγκέντρωση το απόγευμα 17.00 στο Σύνταγμα, όλα τα σωματεία και φορείς της Αττικής δίνουν ραντεβού στις 16.30 μ.μ. στα Προπύλαια.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)