Επίθεση με βιτριόλι σε Μητροπολιτές από ιερέα

Επίθεση με καυστικό υγρό από ιερέα που δικαζόταν για καθαίρεση δέχθηκαν Μητροπολίτες και ένας φύλακας της Μονής Πετράκη στο Κολωνάκι.

Πρόκειται για τους Μητροπολίτες Γλυφάδας, Κηφισίας, Άρτης, Κασσάνδρας, Ζακύνθου, Γουμενίσσης και Δρυϊνουπόλεως.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών.

Όπως φαίνεται είχε πάει προετοιμασμένος καθώς είχε στην κατοχή του μεγάλο μπουκάλι καυστικού υγρού – το οποίο έχει συλλεχθεί και έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να δουν αν πρόκειται για βιτριόλι ή κάποιο άλλο υγρό –

Κατά την διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης όπως αναφέρουν οι αστυνομικές πηγές ο συγκεκριμένος ιερέας της Μητρόπολης Βέροιας, επιτέθηκε με το υγρό σε όλους όσους κάθονταν στην έδρα και στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Ωστόσο, άκουσε τις φωνές ο φρουρός που βρισκόταν έξω από την Μονή Πετράκη και έπεσα πάνω του ενώ δέχθηκε και ο ίδιος επίθεση με το συγκεκριμένο καυστικό υγρό στα κάτω και τα άνω άκρα.

Συνελήφθη άμεσα κάθως τυχαία από το συγκεκριμένο μέρος περνούσε μια περιπολία.

Οι Μητροπολίτες που δέχθηκαν την επίθεση μεταφέρθηκαν με εγκαύματα στο Λαϊκό Νοσοκομείο ενώ τρεις που φέρουν πιο σοβαρά εγκαύματα διακομίζονται στο ΚΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Στο Λαϊκό μετέβη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους.

Πηγή: skai.gr