Επίσημο: Στον Ολυμπιακό ο Κουντέ

Την απόκτηση του Πιερ Κουντέ ανακοίνωσε και επίσημα ο Ολυμπιακός.

Ο Καμερουνέζος μέσος ήρθε στην Ελλάδα τα ξημερώματα της Τετάρτης (23/6), πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε για τρία χρόνια στους Πειραιώτες. Ο Αφρικανός χαφ το μεσημέρι βρέθηκε μαζί με τους μάνατζέρ του στα γραφεία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ στην πλατεία Αλεξάνδρας και σφράγισε τη συμφωνία με τους πρωταθλητές Ελλάδας, βάζοντας την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο.

Ο 25χρονος ολοκλήρωσε το τυπικό σκέλος της μετακίνησής του στους Πειραιώτες και η ομάδα του μεγάλου λιμανιού ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτησή του. Μια πολύ σπουδαία μεταγραφή, με τον Πέδρο Μαρτίνς να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Κουντέ είναι η δεύτερη φετινή μεταγραφή των Ερυθρόλευκων, μετά τον Τικίνιο. Ο διεθνής άσος τίθεται στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς και θα βρίσκεται στην αποστολή που θα αναχωρήσει την Παρασκευή (25/6) για την Αυστρία. Εκεί όπου το συγκρότημα του Πορτογάλου προπονητή θα δώσει μια σειρά από φιλικά, με τον Ιβηρα τεχνικό να έχει την ευκαιρία να τσεκάρει πρόσωπα και σχήματα ενόψει της νέας σεζόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Πιέρ Κουντέ Μαλόνγκ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών χρόνων. Ο διεθνής άσος από το Καμερούν γεννήθηκε στις 26 Μαΐου του 1995 και αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή.

Ο 25χρονος ξεκίνησε την καριέρα του από την ισπανική Αλκομπέντας το 2012 και την επόμενη σεζόν παρέμεινε στη Μαδρίτη για λογαριασμό της Ατλέτικο. Ο Κουντέ αγωνίστηκε στη δεύτερη ομάδα των «ροχιμπλάνκος» για δύο χρόνια πριν παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού στην Εξτρεμαδούρα τη σεζόν 2016/17 και τη Γρανάδα (2017/18). Το καλοκαίρι του 2018 άφησε την Ισπανία και μετακόμισε στη Μάιντς. Στον γερμανικό σύλλογο παρέμεινε για τρία χρόνια μετρώντας 70 συμμετοχές και τέσσερα γκολ.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας είναι 18 φορές διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Καμερούν.

Πηγή: in.gr