Μήνυμα συμπαράστασης στον Κώστα Φορτούνη από τη Λατινική Αμερική

Κώστας Φορτούνης, μήνυμα συμπαράστασης από τη Λατινική Αμερική: «Υπομονή jugadorazo! Μείνε δυνατός! Τα λέμε στα Μετέωρα!»

Φίλοι και θαυμαστές του Κώστα Φορτούνη δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, υπάρχουν και στη Λατινική Αμερική. Ιδίως σε δύο «ποδοσφαιρικές» χώρες όπου η στρογγυλή Θεά κυριολεκτικά λατρεύεται: την Αργεντινή και το Μεξικό.

Εκεί λοιπόν, εν μέσω Copa America (το Μεξικό δεν συμμετέχει βέβαια αφού δεν ανήκει στη Νότιο Αμερική, αλλά πολύ συχνά προσκαλείται να συμμετάσχει) και Euro (και αυτό παρακολουθείται πολύ εκεί), μερικοί άνθρωποι, που  γνωρίζουν και παρακολουθούν τον Κώστα Φορτούνη, στενοχωρήθηκαν και του στέλνουν τις ευχές τους για υγεία και γρήγορη επάνοδο στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο Nicolas, ο Νίκος, γεννήθηκε και μένει στο Μπουένος Άιρες. Με ελληνική καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του, Χριστίνας Τσαρδίκου, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού NOSTOS της ελληνικής κοινότητας στην Αργεντινή.

Δύο είναι τα μεγάλα ποδοσφαιρικά πάθη του Νίκου (εκτός φυσικά από την Αλμπισελέστε και την Εθνική Ελλάδας): η River Plate και ο Ολυμπιακός. Αγαπημένος του Έλληνας ποδοσφαιριστής είναι ακριβώς ο Κώστας Φορτούνης!

Σαν μέλος του NOSTOS και αυτός, επισκέφτηκε πολλές φορές τη, γενέτειρα του ποδοσφαιριστή, Καλαμπάκα και τα Μετέωρα, ποτέ όμως δεν συνάντησε το ίνδαλμά του λόγω των πολλών υποχρεώσεων του παίχτη με τον Ολυμπιακό και την Εθνική ομάδα.

Ο Πέπε είναι ο πρώτος από τους δύο Μεξικάνους φίλους του Φορτούνη.

Ζωντανή εγκυκλοπαίδεια του ποδοσφαίρου, γνωρίζει τέλεια την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική κατάσταση.

Φυσικά παρακολουθεί με πάθος το εν εξελίξει ποδοσφαιρικό Euro και θυμάται όλους τους αγώνες της Εθνικής μας το 2004.

Μάλιστα θυμήθηκε μια σημαντική λεπτομέρεια: όταν ήταν ομοσπονδιακός τεχνικός του Μεξικού ο Ούγκο Σάντσεζ, συμπαθούσε πολύ ποδοσφαιρικά τον Νέρι Καστίγιο και τον συχωρεμένο Αντόνιο ντε Νίγκρις (τελευταία του ομάδα ήταν η Λάρισα) και τους είχε στα ραντάρ του εν όψει του Μουντιάλ του 2010 στη Νότιο Αφρική. Η αντικατάστασή του όμως, από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή, πάγωσε τις εξελίξεις αυτές.

Τα ποδοσφαιρικά του πάθη είναι η Ρεάλ Μαδρίτης και η Club América (με αυτή τα σειρά).

Γνωρίζει και εκτιμά τον Κώστα Φορτούνη και αφού συχνάζει στο φαν κλαμπ της Ρεάλ Μαδρίτης στη Γκουανταλαχάρα, στην ενδοχώρα του μεξικανικού Ειρηνικού Ωκεανού, δεν δίστασε να φωτογραφηθεί με τη φανέλα του στον Ολυμπιακό, δίπλα σε φανέλες σημερινών και παλιών άσσων της Ρεάλ και άλλων ιστορικών ομάδων και εμβληματικών παικτών.

Τακτικός θαμώνας του κλαμπ είναι και ο θρυλικός Εμίλιο Μπουντραγκένιο, ο «Ελ Μπουίτρε», ο γύπας, που αγωνίστηκε στο Μεξικό προς το τέλος της καριέρας του!

Ο τρίτος της λατινοαμερικάνικης ομάδας «Φορτούνη», είναι ο Αντόλφο.

Μεξικάνος και αυτός, μοιράζεται με τον Πέπε την αγάπη για τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη συμπάθεια για τον Κώστα Φορτούνη.

Τους χωρίζει όμως μια άβυσσος στο μεξικάνικο πρωτάθλημα μιας και αυτός είναι οπαδός της Chivas Guadalajara. Το μεγάλο κλάσσικο του Μεξικού είναι ακριβώς Chivas-América.

Ο Adolfo μας εξέπληξε για τις γνώσεις του για την όλη πορεία του Κώστα Φορτούνη. Γνώριζε για τη θητεία του στην Καϊζερσλάουτερν και άλλωστε ήταν ο πρώτος από τους τρεις που έμαθε, ήδη απ’ το 2019, για τον πρώτο σοβαρό τραυματισμό του Κώστα Φορτούνη!

Φοράει με υπερηφάνεια τη φανέλα του Κώστα Φορτούνη, μιας και οι φανέλες της Chivas και του Ολυμπιακού μοιάζουν: έχουν και οι δύο ερυθρόλευκες ρίγες.

Και οι δύο νεαροί Μεξικανοί έχουν στην travel list τους την Ελλάδα, την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα αφού, λόγω της μακρινής ισπανικής καταγωγής τους, επισκέπτονται συχνά την Ευρώπη.

Περιττό να μιλήσουμε για τον Νίκο, ο οποίος, ούτως ή άλλως, επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα και την Καλαμπάκα.

Προς το παρών και οι  τρεις στέλνουν διαδικτυακά τις καλύτερες ευχές τους για γρήγορη και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του ποδοσφαιριστή και συνέχιση μιας λαμπρής καριέρας, χωρίς άλλους τραυματισμούς.

Με τα δικά τους λόγια: «Υπομονή παιχταρά! Μείνε δυνατός! Αν τύχει και βρεθούμε κάτω από τα Μετέωρα, θα έχουμε να λέμε ότι ήπιαμε έναν καφέ με τον jugadorazo Κώστα Φορτούνη!».

Πηγή:.kalabakacity.gr