Τ΄ακούσαμε, το Γράφουμε και Ευθύνη δεν Έχουμε!

Ξέρετε τι λέει ο νόμος για τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς; Πριν ορίσεις υποψηφίους, πρέπει να ανοίξεις δημόσια τις ενημερώσεις, είτε με επιστολές, είτε με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. ’Η θα υπακούμε το νόμο ή δεν θα τον υπακούμε. Η Ομοσπονδία είναι ένας οργανισμός που πρέπει να λειτουργεί σαν εταιρεία (corporation). Γι’ αυτό καταθέτουμε τα Καταστατικά και γι’ αυτό γίνεται όλη αυτή η διαδικασία με την Πολιτεία“.

 

** «Το μεγάλο πρόβλημα της Ομοσπονδίας δεν είναι η όποια διεξαγωγή των εκλογών, αλλά ο τρόπος που κινείται η διαδικασία».

 

***«Είσαι υποχρεωμένος να απευθύνεις κάλεσμα στους ελληνικούς συλλόγους της περιοχής που λειτουργείς. Στη Νέα Υόρκη, εν προκειμένω. Να τους ζητήσεις να τακτοποιήσουν οικονομικές εκκρεμότητες, αλλά και να ελέγξεις εάν πληρούν τις προϋποθέσεις του Καταστατικού. Για παράδειγμα, το Καταστατικό λέει τουλάχιστον 25 μέλη σε έναν σύλλογο-μέλος, που να έχεις ονόματα, διευθύνσεις και απόδειξη ότι είναι ταμειακώς εντάξει. Δεν πας ένα χαρτί με ένα όνομα και λες ότι είσαι Σύλλογος με δικαίωμα ψήφου. Είναι δυνατόν; Εμείς δώσαμε μια λίστα με 350 μέλη, όλα προβλεπόμενα και δεν μας ενέγραψαν».

 

****Παρατηρήσεις της ομογενούς δικηγόρου και ιδρύτριας του Συλλόγου «Hellenic Women’s Alliance», Μαρίας Μάρκου, στην ενημερωτική σύσκεψη που συγκάλεσε το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, Δημήτρης Α. Γωνιάς, για τις εξελίξεις στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

 

*****Παιδιά, πολύ το “λιβανίζετε” το θέμα της Ομοσπονδίας και δεν θα μας βγει σε καλό!.. Τηρείστε το νόμο και το Καταστατικό. Και το συντομότερο ΕΚΛΟΓΕΣ δίχως τσιριμόνιες. Αυτά τα πισωγυρίσματα με ανακλήσεις από τις …αποστρατείες δεν λύνουν προβλήματα. Τα μπουρδουκλώνουν ακόμη περισσότερο.Η ιστορική Ομοσπονδία πρέπει να βρει το δρόμο της προς το μέλλον,  μακριά και αλάργα από προσωπικές φιλοδοξίες, ατομικές σκοπιμότητες και φωτογραφικές μεθοδεύσεις!