Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, απειλούνται σπίτια – Πυρκαγιά και στην Επίδαυρο

Φωτογραφία αρχείου

Δύο μεγάλες φωτιές μαίνονται το μεσημέρι του Σαββάτου στην Εύβοια και στην Επίδαυρο.

Η πυρκαγιά στην Εύβοια φαίνεται να είναι πιο σοβαρή, καθώς είναι αρκετά κοντά σε σκόρπια σπίτια που έχουν χτιστεί στην περιοχή. Συγκεκριμένα, ξέσπασε περίπου στις 4 μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή της Λίμνης, στη Βόρεια Εύβοια.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι πολύ μεγάλη: έχουν σπεύσει 49 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα (το ένα συντονιστικό). Στο σημείο βρίσκονται και υδροφόρες του Δήμου καθώς και εθελοντικές ομάδες.

Όπως αναφέρει το evima.gr, o δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης είπε χαρακτηριστικά: «Κινδυνεύουν περίπου δέκα σπίτια, οι κάτοικοι δεν απομακρύνονται και καταβρέχουν με λάστιχα για να σώσουν τις περιουσίες τους. Είμαστε εν αναμονή των εναέριων μέσων ενώ παράλληλα επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και υδροφόρες του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας. Η φωτιά είναι μεγάλη και γίνονται προσπάθειες να περιοριστεί».

Φωτιά και στην Επίδαυρο

Πυρκαγιά είχε ξεσπάσει και σε δασική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Ασκληπιείου Επιδαύρου, νοτιοδυτικά από το Λυγουριό.

Πηγή φωτογραφίας: Θανάσης Τριμπόνιας – Πυρκαγιά Ενημέρωση (Facebook)

Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 55 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.

Η φωτιά μαίνεται σε δασική έκταση, σε δύσβατο σημείο. Σύμφωνα με αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι κοντά σε σκουπιδότοπο.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι που «σπρώχνουν» το πύρινο μέτωπο προς τα νότια.

in.gr