Ουγγαρία – Κροατία 15-11: Κόντρα στους Μαγυάρους η Ελλάδα για μια θέση στον τελικό

Επανάληψη της πρεμιέρας των ομίλων στα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά του πόλο. Μετά από ένα απίθανο ματς, η Ουγγαρία νίκησε την Κροατία (15-11) και θα είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα στους “4” στο Τόκιο. Την είχε κερδίσει η “γαλανόλευκη” στο πρώτο της ματς, στη φάση των ομίλων – Έβγαλε… μεγάλα σουτ ο Νάγκι των Μαγυάρων. 7 γκολ πέτυχε ο Μάνχερτς!

Όταν η Ουγγαρία βρήκε ρυθμό στην επίθεση και ο Νάγκι κατέβασε… ρολά, τότε όλα έγιναν εύκολα στο Τόκιο. Οι Μαγυάροι νίκησαν την Κροατία με 15-11 και θα “χτυπηθούν” με την Ελλάδα για μια θέση στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά στο πόλο

Θυμίζουμε ότι στη φάση των ομίλων, η “γαλανόλευκη” πέτυχε μια μεγάλη νίκη επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, με 10-9. Η ημιτελικός θα γίνει το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής (06.08.2021 – 9:30). Στο άλλο ματς της 4άδας θα αναμετρηθούν η Σερβία με την Ισπανία.

Η Κροατία κατάφερε να πάρει μόνο το πρώτο οκτάλεπτο. Η Ουγγαρία “αντεπιτέθηκε” και το παιχνίδι πήγε… γκολ – γκολ μέχρι το 8-8. Από κει και πέρα, οι Μαγυάροι πάτησαν “γκάζι”, ο Κρίστιαν Μάνχερτς έφτασε τα επτά γκολ, ο τερματοφύλακας Βίκτορ Νάγκι “κατέβασε ρολά” και οι Μαγυάροι επέστρεψαν στην τετράδα για πρώτη φορά από το 2018.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 5-2, 4-3, 4-3

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Μάνχερτς 7, Βάμος 2, Βάργκα 2, Ανγκιαλ, Ζάλανκι, Γιάνσικ, Ερντελι

ΚΡΟΑΤΙΑ: Μπούκιτς 4, Ομπράντοβιτς 2, Φάτοβιτς, Λόντσαρ, Γιόκοβιτς, Βουκίσεβιτς, Μίλος