Ομογενείς Πολιτικοί καλούν τον κυβερνήτη της ΝΥ να παραιτηθεί

Φωτογραφία: Ο Μιχάλης Γιάνναρης επί το έργον. (APPhoto/HansPennink, File)

Νέα Υόρκη.- Δύο ομογενείς πολιτικοί της Πολιτείας της Νέας Υόρκης καλούν τον Κυβερνήτη Άντριου Κουόμο να παραιτηθεί μετά το Πόρισμα της εισαγγελέως της Πολιτείας, Λετίσια Τζέιμς (Letitia James) για τις καταγγελίες εναντίον του περί σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών.

Συφκεκριμένα, ο ομογενής αναπληρωτής της Πολιτειακής Γερουσίας, Μιχάλης Γιάνναρης (Michael Gianaris),  ο οποίος έχει υπάρξει επικριτής του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, εκφράζοντας ανάλογες απόψεις ήδη από τον Μάρτιο, όταν το θέμα ήρθε για πρώτη φορά στην δημοσιότητα, εκφράζει την πεποίθηση πως τα στοιχεία της έρευνας καταδεικνύουν «ξεκάθαρα και συνοπτικά» τις πράξεις του κ. Κουόμο, καταλήγοντας ότι δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στην θέση του κυβερνήτη.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Μιχάλη Γιάνναρη κινείται και ο επίσης ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής, Ανδρέας Γουνάρδης (Andrew Gounardes), ο οποίος, στην επίσημη δήλωσή του, τόνισε με την σειρά του πως ο Κουόμο θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα.

«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Οχι άλλη αμφισβήτηση. Εάν ο κυβερνήτης αρνηθεί να παραιτηθεί, τότε η Πολιτειακή Βουλή θα πρέπει να προχωρήσει προκειμένου να τον παραπέμψει άμεσα. Αυτό στέλνει ένα μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους ανά την Πολιτεία πως θα παλέψουμε μαζί σας. Τυχόν αποτυχία να ενεργήσουμε αποφασιστικά όταν ο κορυφαίος αξιωματούχος στην Πολιτεία μάς παρενοχλεί γυναίκες σημαίνει πως αποτυγχάνουμε να προστατεύσουμε όλα τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, άσχετα από το πού, πότε ή πώς κακοποιήθηκαν από τους θύτες τους», καταλήγει η δήλωση του Γουνάρδη.

Με στοιχεία από ekirika.com